KRAJ SNOVA! Užasne vesti iz Melburna - POVREDA ga sprečila da ispiše ISTORIJU!

Autor:

Sport

19.01.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti za ljubitelje tenisa sa Australijan opena.

KRAJ SNOVA! Užasne vesti iz Melburna - POVREDA ga sprečila da ispiše ISTORIJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Rafael Nadal, osvajač 22 grend slem titule, poražen je u drugom kolu Australijan opena od Mekenzija Mekdonalda, nakon što ga je američki teniser počistio sa 3:0 u setovima.

Španac nije uspeo da odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, a teško da bi je osvojio i prošle godine, da nije bilo deportacije Srbina Novaka Đokovića, zbog koje je srpski teniser propustio šansu da se bori za titulu u Melburnu.

Ono što dodatno ne ide u prilog Nadalu je i to da se povredio pri kraju drugog seta, a tokom dana je saznao i jako loše vest. Španac će nažalost morati na duže bolovanje, a zbog povrede kuka će morati da pauzira između šest i osam nedelja, konstatovano je u bolnici u Melburnu.

Osim same povrede, Nadal je saznao još loših vesti. Zbog toga što je izgubio gotovo 2000 bodova, koje je osvojio 2022. godine, kada je osvojio turnir, španski teniser će vrlo brzo napustiti i mesto među najboljih pet igrača sveta, a ugroženo mu je i mesto među najboljih deset.

Na tu temu je izjavu za naš portal dao i Radmilo Armenulić, proslavljeni srpski teniski stručnjak.

Za njega će biti izuzetno teško da se vrati. Povreda kuka je izuzetno teška, moguće je da ga čeka i operacija. To bi bio zaista veliki gubitak za tenis - izjavio je Radmilo Armenulić.

Foto: Starsport

Radmilo Armenulić, bivši teniski igrač i trener

U izabrano društvo Nadal je ušao davne 2005. godine, i do danas nikada nije ispadao iz prvih deset na svetu, iako je imao periode zbog kojih je odsustvovao zbog povrede. Sada će Rafa propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju, kao i turnir u Dubaiju, a ugrožen mu je i nastup na nekim turnirima na šljaci.

Zbog svega navedenog, vrlo je verovatno da će trneutni svetski broj dva vrlo brzo izaći iz grupe desetorice najboljih. Ipak, Nadala nikako ne treba otpisivati, a ono što je sigurno je da će Rafa dati sve od sebe da se oporavi na vreme za Rolan Garos, koji počinje u maju u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading