OČITALA LEKCIJE FEDERERU I NADALU, DELILA PRAVDU U VELIKIM FINALIMA: Ko je Marijana Veljović, čuveni srpski sudija?

Autor:

Sport

19.01.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo se poznata Srpkinja našla u centru pažnje.

OČITALA LEKCIJE FEDERERU I NADALU, DELILA PRAVDU U VELIKIM FINALIMA: Ko je Marijana Veljović, čuveni srpski sudija?

Foto: Tanjug/AP

Marijana Veljović

Srbija u tenisu ima Novaka Đokovića, u ženskom tenisu je imala Anu Ivanović i Jelenu Janković, u dublu čuvenog Nenada Zimonjića, ali je što se tiče sudijskog posla neprocenjiva i nezamenljiva Marijana Veljović.

Marijana se našla ponovo u centru pažnje na jučerašnjem meču Rafaela Nadala i Mekenzi Mekdonalda, kada nije dozvolila Špancu da krši pravila, kao što mu ostali dozvoljavaju.

-  Odem po peškir, okrenem se i vidim sat kako odbrojava 'pet, četiri...', sa tobom je uvek isto! Sve je ok. Eno ga, peškir je tamo, ne mogu da ga uzimam svaki put, a on je u najdaljem uglu terena - žalio se Nadal, međutim, Veljovićeva je ostala dosledna pravilu o razmaku između poena od 25 sekundi, pa Nadalu nije prošlo njegovo čuveno odugovlačenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marijana Veljović na Rolan Garosu

Marijana Veljović je inače rođena u Kragujevcu 1987. godine, a kako je sama isticala, nije ovako zamišljala svoj život.

Nisam planirala sve ovo, ali jednostavno se tako desilo. Počela sam kao student, jer sam želela da zaradim dodatni džeparac. Inače sam igrala tenis, bilo mi je zanimljivo da naučim nešto novo o sportu koji volim, pa sam zato i otišla u školu za teniske sudije. Sve ono što je kasnije došlo rekla bih da je plod truda i ogromnog zalaganja, baš kao i sreće, koja je svima neophodna. I dan-danas verujem da su mi se neke stvari dogodile zato što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme - rekla je Veljovićeva jednom prilikom.

U centar pažnje je došla 2020. godine, kada je sudila meč između Rodžera Federera i Tenisa Sandgrena na Australijan openu. Švajcarac je slavio sa 3:2, ali se Marijana proslavila time što je dala opomenu Federeru zbog psovanja, što je izazvalo brojne pozitivne reakcije teniske javnosti.

Sudila je finale u Melburnu 2018. godine između Simone Halep i Karoline Voznjacki, što joj je bilo prvo veliko finale u karijeri. Takođe, delila je između ostalog i pravdu na finalu Vimbldona 2019. godine, gde su se sastale Simona Halep i Serena Vilijams, a tada je Rumunka slavila pobedu. Vlasnica je i zlatnog teniskog bedža, koji poseduje ukupno 19 muških i deset ženskih sudija.

U centar pažnje javnosti je došla i zbog operacija lica, zbog kojih su je mnogi kritikovali, jer su je smatrali za jednu od najlepših žena u sportu.

 

 

I stvarno, kada se pogledaju slike od ranije i ove od juče, deluje kao da Veljovićeva nije ista osoba. Ipak, čini se da Marijana ne mari previše za to, pa je odlučila da su operacije najbolja odluka za nju.

Kako god bilo, svakako ostaje činjenica da je Marijana Veljović jedna od najboljih ženskih sudija ovoga sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading