SVE IDE NA NOLETOVU VODENICU: Ovo je dokaz da Đoković osvaja Australijan open

Autor:

Sport

16.01.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak se sprema da podigne pehar u Melburnu.

SVE IDE NA NOLETOVU VODENICU: Ovo je dokaz da Đoković osvaja Australijan open

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Australijan Openu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira poražen od Denisa Šapovalova.

To je vest koja je svakako rastužila sve ljubitelje tenisa u Srbiji, ali sa druge strane takav rezultat ide na ruku Novaku Đokoviću.

Pitate se kako?

Lajović je pre ovogodišnje eliminacije, u karijeri tri puta ispadao na startu prvog grend slema u sezoni.

Takav slučaj se prvi put desio 2015. godine, zatim 2018. i na kraju u januaru 2019, a na dva od ta tri turnira je titulu osvajao Đoković.

Duci je 2015. godine u prvom kolu izgubio od Sergeja Stahovkog, a Nole je tada u finalu savladao Endija Mareja.

Lajovićevo ispadanje je Đokoviću sreću donelo i 2019. kada je Pablo Kuevas u prvom kolu nadigrao Dušana, a Novak je u borbi za titulu srušio Rafaela Nadala.

Na kraju, jedini put kada Lajovićeva eliminacija u prvom kolu nije bila talična Novaku, bilo je 2018. kada je Duci izgubio od Dijega Švarcmana. Đoković je tada u osmini finala poražen od Čunga Hjona, koji je u Melburnu te godine ostvario rezultat karijere stigavši do polufinala Australijan opena.

Dakle, ako se po jutru dan poznaje, zahvaljujući porazu Lajovića u prvom kolu, Novak ima dobre šanse da podigne jubilarni deseti pehar u Melburnu, a ukupno 22. grend slem trofej u karijeri.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading