VELIKA ČAST: Novak Đoković imenovan za člana Izvršnog odbora

Autor: Tanjug

Sport

11.01.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole mora da bude ponosan zbog ovoga.

VELIKA ČAST: Novak Đoković imenovan za člana Izvršnog odbora

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Asocijacija profesionalnih teniskih igrača (PTPA), čiji je jedan od osnivača Srbin Novak Đoković, imenovala je članove prvog Izvršnog odbora.

U saopštenju PTPA se navodi da su u Izvršni odbor pored Đokovića ušli druga teniserka sveta Ons Žaber iz Tunis, Paula Badosa iz Španije, Amerikanka Betani Matek-Sands, Kineskinja Sajsaj Ženg, Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Džon Izner i Kanađanin Vašek Pospišil.

U saopštenju se dodaje da će se Izvršni odbor "fokusirati na napredak prava igrača, razvoj i unapređenje tenisa na globalnom nivou".

- Ovo je veliki trenutak za naš sport. Svaki teniser je poštovan, voljen, inteligentan. Srećni su što su nam se pridružili - rekao je Pospišil.

Izvršni direktor Ahmad Nasar rekao je da je jedan od ključnih izazova da se navijačima objasni šta je PTPA.

- To je grupa koja zastupa tenisere. Šta to znači? Mislim da na to moramo da odgovorimo - rekao je Nasar i dodao da je potreban budžet između pet i 10 miliona dolara kako bi PTPA mogla da radi svoj posao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković je prošle nedelje izjavio da je PTPA jedinstvena u tenisu, nazvavši je "organizacijom koja je 100 odsto posvećena igračima".

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading