OTPALI BROJNI FAVORITI: Sjajne vesti za Đokovića - OTVOREN PUT ka tituli u Melburnu!

Autor:

Sport

10.01.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se približavamo turniru, sve veći broj tenisera otkazuje učešće.

OTPALI BROJNI FAVORITI: Sjajne vesti za Đokovića - OTVOREN PUT ka tituli u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se trenutno nalazi u Australiji, gde ga od 16. januara očekuje prvi Grend slem sezone, koji će se igrati u Melburnu.

Sjanu uvertiru za Australijan open srpski teniser je imao u Adelejdu, gde je posle odličnih provera stigao do titule, pobedom u finalu protiv Sebastijana Korde. Sada ga ipak očekuju najbitniji izazovi.

Šest dana pred start turnira, Đoković polako sakuplja informacije o suparnicima, a spisak igrača koji ne učestvuju, ili i dalje muče muku sa povredama je dugačak, pa je jasno da će Novak imati nešto lakši zadatak da stigne do titule. No, krenimo redom.

KARLOS ALKARAS

U Melburnu neće biti prvog tenisera sveta Karlosa Alkarasa. On je doživeo bizarnu povredu na treningu, pa ga zato nećemo gledati u Melburnu. Aktuelni šampiona US opena je sigurno imao velike ambicije na ovom turniru, ali će na kraju morati da ga gleda pored malih ekrana, što će njegovoj konkurenciji znatno olakšati posao.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras zbog povrede propušta Australijan open

Takođe, to brojnim igračima otvara šansu da stignu do prvog mesta na ATP listi. U tu grupu igrača spada i Novak Đoković, koji će se vratiti na čelo liste u slučaju da osvoji jubilarnu desetu titulu na "Rod Lejver" areni.

RAFAEL NADAL

Drugi španski teniser je takođe imao problema sa povredom, ali se čini da ćemo Nadala sigurno gledati u Melburnu, ali je pitanje u kakvoj formi će stići na megdan najboljim teniserima sveta.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je aktuelni šampion Australijan opena

Nadal je imao loš kraj prošle sezone, forma nije bila na zavidnom nivou, baš kao ni fizička sprema, što je retkost za Španca. Ipak, videćemo već u prvom meču da li je to Nadal kakvog poznajemo.

NIK KIRJOS

I Kirjosov nastup je pod znakom pitanja. Iako igra pred svojom publikom, svi znamo na šta je Nik spreman, pa nas nijedna odluka ne može iznenaditi.

Odustao je pred Junajted kup samo deset minuta pred start prvog mečam, propustio je i turnir u Adelejdu, pa je jasno da ga povreda, koju je zadobio još u Dubaiju, i dalje muči. Ipak, pretpostavljamo da će Kirjos biti u glavnom žrebu, kao jedna od potencijalnih mina svima.

ALEKSANDAR ZVEREV

Nemac stiže u Australiju nakon što nije igrao tenis gotovo sedam meseci, sa izuzetkom egzibicionih mečeva. Povredu je doživeo u polufinalu Rolan Garosa, kada je predao meč Nadalu, a operacija i povratak su trajali jako dugo.

Foto: Tanjug/AP

Trenutak kada se povredio Aleksandar Zverev

Zverev je jedan od tenisera koji Novaku prave najviše problema, a njegova izostanak, ili makar slabija forma, bi znatno pomogle sprskom igraču u želji da dođe do titule.

GAEL MONFIS

U Australiji zvanično neće biti ni Gaela Monfisa. Francuz je prošle godine stigao do četvtine finala u Melburnu, ali je u 2022. godini odigrao ukupno osam turnira. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Monfis nije imao mnogo uspeha u duelima sa Đokovićem

Monfis je naglasio da ga neće biti u Australiji, kao i da će mu cela 2023. poslužiti kao priprema za 2024. godinu, kada su u Parizu zakazane Olimpijske igre.

REJLI OPELKA

U Melburnu neće biti ni snažnog servera, koji ume svima da napravi problem. Razlog je povreda, zbog koje nije igrao od avgusta 2022. godine, pa zato Amerikanca, trenutno 38. na svetu, nećemo gledati na najvećoj pozornici.

Jasno je da se Novaku ukazala odlična šansa, ali tu je i dalje veliki broj sjajnih igrača, koji su zdravi i u formi, i koji čekaju da Novaka savladaju na njegovom terenu. Tu su naravno Medvedev i Cicipas, ali i Rud, Ože-Alijasim,  kao i brojni drugi igrači.

Ipak, kada je Đoković na 100%, on se pita za sve u Melburnu. Australijan open počinje 16. januara, a veliko finale će biti odigrano 29. istog meseca, na stadionu "Rod Lejver".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading