Novaku zabranili ulazak u Australiju odmah po sletanju! Mučne scene u Melburnu! Neverovatno, bilo ne ponovilo se!

Autor:

Sport

27.12.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se našao na udaru čitave svetske javnosti!

Novaku zabranili ulazak u Australiju odmah po sletanju! Mučne scene u Melburnu! Neverovatno, bilo ne ponovilo se!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković

Najveći tenisrer u istoriji ovog sporta, Novak Đoković, u ponedeljak je sleteo u Australiju gde će i dočekati Novu godinu.

Zatim će odigrati turnir u Adelejdu, koji počinje drugog januara, što će mu ujedno biti i priprema za Australijan open, koji startuje 15. januara.

Prošle godine, negde u ovo doba, Novak nije ni slutio u kakvim se problemima nalazi. Đoković je početkom 2022. godine uz svu potrebnu dokumentaciju doleteo u Melburn, ali je odmah po sletenju smešten u imigracioni pritvor.

Usledio je potpuni haos i suđenje koje je trajalo više od dve nedelje. Nakon mrcvarnje od strane tamošnjih vlasti, Novak je nepravedno vraćen u Srbiju. Problem je bio u tome što se Novak pred put u Australiju pohvalio objavom na Instagramu kako je od tamošnjih vlasti, kao nevakcinisan, dobio šansu da igra na prvom Gren slemu u sezoni. Takođe, Novak je sredinom decembra 2021. godine bio pozitivan na koronu, što je sam Đoković kasnije i potvrdio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

U objavi na Instagramu, teniser je priznao da je sreo novinara na intervjuu - dva dana nakon što je 16. decembra 2021. bio pozitivan na testu na koronu.

- Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu - istakao je Đoković.

Sve to dalo je dodatna krila vlastima u Melburnu da okrenu "ćurak" i ponište sopstvenu odluku - da Novaku dozvole ulazak u Australiju. Velika nepravda, koja se nadamo, više nikada neće ponoviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading