NADAL ODLAZI U PENZIJU? Vilander ŠOKIRAO planetu!

Autor:

Sport

26.11.2022

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđanin izneo kontroverzan sud o Rafi, svi se slažu da je ovoga puta preterao.

NADAL ODLAZI U PENZIJU? Vilander ŠOKIRAO planetu!

Foto: Profimedia/Tanjug/AP

Mats Vilander i Rafael Nadal

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander iznenadio je fanove "belog sporta" širom planete prognozom da će Španac Rafael Nadal profesionalno igrati tenis bar još "tri-četiri godine".

Vilander optimizam crpi iz činjenice da je Rafa tokom 2022. godine osvojio dve Grend slem titule, ali ga katastrofalan finiš sezone demantuje. Porazi u Parizu i Torinu teniske analitičare su naveli na zključak da će Španac uskoro u penziju, ali Šveđanin je drugačijeg stava.

Pošto je osvojio grend slem, rekao bih da u njemu ima bar još tri ili četiri godine, sigurno, ukoliko se bude držao u top osam. Dakle, ako je osvojio Australijan open i Rolan Garos, onda verujem da može da igra još toliko - naveo je Vilander, a potom je dodao da ga ne brine činjenica da se as sa Pirineja bliži pretoj deceniji života.

 

 

- Ne brine me što se Rafa bliži 40. godini. Mislim da to nije važno, jer će mu u glavi biti to i moći će da kaže, zamirićete se, 'hej, dečaci, pa ja ovo radim od svoje 17 ili 18 godine'. Igra se pet setova, to maraton, ali ako idete u sprint, ubićete se, a ako ste spori, biće brži od vas - podvukao je Vilander.

Podsetimo, Nadal će u januaru pokušati da odbrani pehar Australijan Opena, ali ga čeka vraški težak posao jer se osvajač devet titula Novak Đoković vraća na mesto uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading