DO SVIDANJA DANILE: Medvedev ELIMINISAN iz Torina!

Autor:

Sport

16.11.2022

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama do samog kraja.

DO SVIDANJA DANILE: Medvedev ELIMINISAN iz Torina!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Sjajan meč u 2. kolu grupne faze Završnog Mastersa u Torinu odigrali su Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Na kraju je posle velike borbe sa slavio grčki teniser sa 2:1 (6:3, 6(11):7, 7:6(1)).

Ovo je bio njihov deseti međusobni duel i tek treća pobeda Cicipasa, meč je trajao tačno 144 minuta.

Medvedev je ovim porazom i zvanično eliminisan sa Završnog Mastersa u Torinu, dok je Cicipas stigao do prve pobede, pa će u poslednjem kolu u direktnom duelu protiv Andrea Rubljova tražiti prolaz u polufinale.

Takođe, ovakav ishod znači i da je Novak Đoković obezbedio prvu poziciju pred polufinalne duele.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Grk je odigrao sjajan prvi setu. Odmah na startu oduzeo je servis Rusu, a stečenu prednost nije ispustio do kraja, pa je sa 6:3 stigao do vođstva od 1:0.

Daleko neizvesnija borba viđena je u drugom setu. U ovom delu igre nije viđena niti jedna brejk šansa, pa se pobednik tražio u taj-brejku.

Odlučujući 13. gem bio je veoma interesantan. Cicipas je propustio čak tri meč lopte, a onda je Medvedev iskoristio drugu set loptu i poravnao rezultat na 1:1 U taj-brejku bilo je 13:11 za Rusa.

Ruski teniser je u trećem setu imao sve u svojim rukama, pošto je konačno uspeo da napravi brejk i povede sa 4:3. Servirao je Medvedev za trijumf pri rezultatu 5:4, ali je Cicipas odigrao maltene perfektan gem i vratio brejk.

Pobednik se ponovo tražio u taj-brejku, u kojem ovog puta drame nije bilo. Grčki teniser osvojio je sedam od osam odigranih poena i zabeležio veliku pobedu, prvu u Torinu ove sezone.

Medvedev će se u poslednjoj rundi oprostiti od turnira duelom protiv Novaka Đokovića, koji neće imati nikakav rezultatski značaj, ali će biti važan jer svaka pobeda u Torinu donosi ATP bodove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading