HOĆE LI PRORADITI SRPSKI INAT? Titula u Torinu, pa Australija - VRAĆA se Novak Đoković!

Autor:

Sport

14.11.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija sa nestrpljenjem čeka ishod Završnog mastersa u Torinu.

HOĆE LI PRORADITI SRPSKI INAT? Titula u Torinu, pa Australija - VRAĆA se Novak Đoković!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković mogao bi da se, posle Završnog mastersa u Torinu, vrati u sam vrh ATP liste.

Ukoliko osvoji maksimalan broj bodova u "gradu Fijata", Nole bi stigao do petog mesta, čime bi zauzeo odličnu startnu poziciju pred Australijan Open, imajući u vidu okolnosti. Srbin nije mogao da igra na brojnim turnirima tokom 2022. godine, a čak mu se ne rečunaju ni dve hiljade bodova, koliko je odbranio osvajanjem Vimbldona.

Činjenica je da Đoković sa 3.320 poena počinje bitku u Torinu i jasno je da može da napusti turnir sa maksimalno 4.820 poena.

Takvim dostignućem vratio bi se u "Top 5", a za dalji proboj na vrh Srbija će morati da sačeka narednu takmičarsku godinu.

Podsetimo da će Đoković prvi meč u okviru crvene grupe odigrati od 21 čas u dvorani "Pala Alpitur", a rival će mu biti Grk Stefanos Cicipas.

Novak je trenutno osmi reket sveta na najnovijoj ATP listi, objavljenoj u ponedeljak, a u Torinu se za status svetskog broja 1 bore Rafael Nadal i upravo Cicipas, dok njihov debakl čeka Karlos Alkaras koji je zbog povrede bio prinuđen da preskoči turnir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading