Rafael Nadal doneo VAŽNU ODLUKU! Australija ga čeka RAŠIRENIH RUKU!

Autor:

Sport

10.11.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac zna šta će i kako će.

Rafael Nadal doneo VAŽNU ODLUKU! Australija ga čeka RAŠIRENIH RUKU!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Trenutno drugi reket sveta, Rafael Nadal, odlučio je gde će početi narednu sezonu.

"Bik sa Majorke" igraće na Junajted kupu, turniru koji će se od 29. decembra do 8. januara održati u Australiji.

Australijanci su Nadala dočekali raširenih ruku i sa osmehom na licu potvrdili su da će biti deo turnira koji je zamenio Hopman kup i ATP kup. Mečevi će se igrati u tri grada - Brizbejnu, Pertu i Sidneju, a na turniru će učestvovati 18 reprezentacija sa po četiri muška i ženska predstavnika.

Između ostalog na turniru će igrati ovogodišnji finalista Vimbldona Australijanac Nik Kijros, finalista Rolan Garosa Norvežanin Kasper Rud, nemački teniser Aleksander Zverev, koji se vraća posle povrede, kao i Francuskinja Karolin Garsija, koja je nedavno osvojila završni WTA turnir.

 

 

U svakom duelu igraće se po dva singla u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i meč u mešovitim parovima. Naknadno će biti poznata imena još dve reprezentacije.

Nadal će ovu sezonu okončati na Završnom masters turniru u Torinu gde će, posle povlačenja Karlosa Alkaraza, biti najbolje rangiran teniser. 

Rafa se tokom ove sezone često mučio sa povredama, ali je na kraju ipak uspeo da stigne do drugog mesta ATP liste. Imao je i olakšan posao jer Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da igra na većini najvažnijih turnira, a Vimbldon, koji je najbolji srpski teniser osvojio, nije bodovan, ali su se prošlogodišnji bodovi oduzimali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading