ŠTA ĆE SLEDEĆE SMISLITI? Teniski moćnici doneli NAJNOVIJU ODLUKU - ona se Novaku nikako NEĆE DOPASTI!

Autor:

Sport

09.11.2022

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ATP je, po običaju, odlučio da zakomplikuje stvari.

ŠTA ĆE SLEDEĆE SMISLITI? Teniski moćnici doneli NAJNOVIJU ODLUKU - ona se Novaku nikako NEĆE DOPASTI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sinoć je u Milanu počeo "NextGen" turnir, na kom će snage odmeriti osam najboljih mladih igrača u sezoni, sa izuzetkom Karlosa Alkarasa koji je povređen i Holgera Runea, koji je odlučio da nastupi na Mastersu u Torinu, gde će snage odmeriti protiv najboljih tenisera današnjice.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras je zbog povrede završio sezonu

Poznato je da ATP voli da eksperimentiše, a posebno na ovom turniru, na kom su vrlo često u prošlosti menjali pravila. Tako je i dalje na snazi da se mečevi igraju na tri dobijena seta, ali na samo četiri dobijena gema, što je trajanje ovih mečeva osetno smanjilo. 

Za ovu godinu je krovna organizacija smislila tri nova pravila, koja se nikako neće dopasti igračima.

Na ovom turniru u Milanu, eksperimentalno je smanjeno vreme za pauzu između servisa, sa 25 na 15 sekundi. Pojedini igrači su i sa 25 sekundi kršili pravilo, a pravo je pitanje šta će biti kada se ono dodatno umanji za još deset sekundi, posebno nakon dužih poena.

Takođe, ukinuta je i tradicionalna razmena strana posle prvog gema u setu. Za kraj, možda i najčudnije pravilo od svih, pauze između gemova su smanjene, odnosno samo jednom po setu će igrači imati pravo da sednu i odmore.

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se odgovor Novakove organizacije

Ova pravila bi možda ubrzala mečeve, ali se sigurno ne bi svidela samim igračima. Upravo zbog igrača je i Novak Đoković osnovao organizaciju PTPA, pa ovo predstavlja direktan udarac čelnika ATP-a na tu organizaciju. Videćemo da li će dobiti i odgovor.

Osim ovog turnira u Milanu, do kraja teniske sezone nas čekaju još dva događaja. Prvo će se u Torinu održati završni Masters, na kom će i Novak nastupiti, a posle toga je na redu i Dejvis kup, čija se završnica ove godine igra u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading