SIMONA HALEP NIJE DOPINGOVANA? Sve podseća na jedan slučaj iz prošlosti!

Autor:

Sport

25.10.2022

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako zanimljiva situacija koju treba ispitati.

SIMONA HALEP NIJE DOPINGOVANA? Sve podseća na jedan slučaj iz prošlosti!

Foto: Tanjug/AP

Simona Halep

Da li je Simona Halep stvarno bila dopingovana?

Đorđe Kozak, predsednik Teniskog saveza Rumunije, prisetio se jednog skandala iz prošlosti, kada je rumunske strelkinja Laura Koman optužena za doping.

Pre tri, četiri godine, kada sam bio predsednik Dinama, pojavile su se informacije o Lauri Koman, kojoj je pronađen doping negde u Južnoj Americi. To nas je pogodilo kao munja, a na kraju su pronašli da se radilo samo o nekoj hrani i nečemu što je pojela, u pitanju je bila kontaminacija - rekao je Kozak pa dodao:

- Pronađena je jako mala doza, nije bila ni dovoljno velika da bi uticala na njeno takmičenje. Mislim da se nešto veoma slično desilo sa Simonom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Simona Halep

 

Rekao je Kozak i da ne može da zamisli da je nekadašnja najbolja teniserka planete bila dopingovana:

- Ne mogu da zamislim da bi Simona uradila tako nešto, posebno s obzirom da je imala briljantnu karijeru zasnovanu na napornom radu. Tokom njenog probijanja, kada je dobijala sve najveće zvezde ovog sporta, testirana je 20 puta godišnje. Zbog toga sumnjam da bi iko pomislio da ona može da se dopinguje na njenom nivou. Oduvek je bila sportistkinja koja je igrala pravedno i zbog toga isključujem mogućnost dopinga - smatra Đorđe Kozak.

Sam Savez takođe neće reagovati dok se sve ne ispita detaljno:

- Iz moje tačke gledišta situacija nije jasna. Dok ne dođe drugi uzorak i bude potvrđen, kako bismo tačno videli šta se desilo, ne možemo da donesemo konačnu odluku - zaključio je Kozak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading