PAKAO I OČAJ: Novaku je UNIŠTIO život - familija je uz našeg tenisera (VIDEO)

Autor:

Sport

21.10.2022

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški trenuci za Đokovića i njegovu familiju!

PAKAO I OČAJ: Novaku je UNIŠTIO život - familija je uz našeg tenisera (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Put do samog vrha nije lak, a to je na svojoj koži najbolje osetio najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Dok nije postao to što je danas, Novak je morao da se bori sa vetrenjačama, često nailazeći na nerazumevanje svojih kolega, ali i čitave okoline u globalu.

Na svu sreću uz Noleta je "vazda" bila njegova porodica, familija koja je svog sina gurala i pomogla mu da se popne na sam vrh sveta.

Republika

Foto: Starsport

Srđan i Novak Đoković

Noletov otac, Srđan, jednom prlikom gostovao je u emisiji "Bznis priče", gde je govorio o legendarnom Slobodanu Bovi Živojinoviću - čoveku, koji je prema Srđanovim rečima sputavao Novaka na samom početku njegove blistave karijere:

Na pitanje voditelja: "Koliko ih je usporila rečenica, kada je neko iz našeg okruženja rekao da je Novaka takav i da ima oca koji je lud", Srđan je opisao šta se desilo.

- Ne želim da krijem, ja sam o tome stalno govorio. Prestao sam o tome da govorim, ali kada si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser, Slobodan Boba Živojinović. Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića i taj kamp je koštao mnogo u to vreme, nekoliko hiljada maraka koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo od svog posla, koji smo imali. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, pa sam povezao Nikolu Pilića sa njim. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika te kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi.

Republika

Foto: ST/V. Lukić

Srpski teniski as Novak Đoković prošao kroz pakao

Srđan je naveo i kako je sve izgledalo.

- Novak je tada imao 14, već je bio prvak Evrope, u dublu, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama. Objasnio mu je da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač i Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo, da će ga svakako podržati i da će stati iza njegovog boravka u akademiji. Nikola se vratio u Minhen i onda mi to ispričao, a ja sam bio presrećan, kao i čitava porodica.

Noletov otac objasnio je kako je došlo do problema…

- Nakon nekoliko dana me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka. To mu je odgovorio zato što ga je ovaj pitao odakle sada Novak, kada sam ti dao nekoliko stotina hiljada maraka da napraviš klub u Beogradu, pošto je on uzeo četiri najtalentovanija klinca, među kojima nije bio Novak, a onda je on izgovorio to što je izgovorio i naredne tri godine nam napravio pakao od života- poručio je Srđan Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading