ŠOK U ASTANI: Medvedev predao meč zbog povrede, Đoković je u finalu!

Autor:

Sport

08.10.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je prošao u finale Astane, nakon šokantne predaje Medvedeva posle završetka drugog seta.

ŠOK U ASTANI: Medvedev predao meč zbog povrede, Đoković je u finalu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Gledali smo pravi spektakl u Astani, duel dvojice vrhunskih tenisera, ali smo na kraju dobili antiklimaks.

Medvedev je posle serije brejkova u prvom setu stigao do prednosti, koju je sačuvao i na kraju stigao do velikog vođstva.

Novak je na startu drugog dela igre propustio brejk loptu, a u nastavku je trpeo veliki pritisak od strane Medvedeva. Ipak, nismo videli brejk loptu ni na jednoj strani, pa se na kraju došlo do taj-brejka.

Novak je poveo sa 4:1, međutim, Medvedev vraća mini brejk, pa je na 5:4 imao dva servisa. Stigao je do izjednačenja, ali je na 5:5 promašio zicer namreži, koji ga je na kraju koštao pobede. Medvedev je spasio prvu set loptu, ali ne i drugu, prilikom vođstva Novaka od 7:6, pa je srpski teniser stigao do seta.

A onda šok. Medvedev je predao meč, zbog povrede noge, pa je Đoković na najčudniji način u karijeri stigao do finala.

Tamo ga čeka Stefanos Cicipas, a meč je na programu sutra. Đoković vodi sa 7-2 u međusobnim duelima protiv grčkog tenisera.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV

1:1 (4:6, 7:6)
TOK MEČA:

KRAJ MEČA! Medvedev je iznenada predao, Novak Đoković je u finalu Astane!

7:6 - Novak osvaja drugi set, posle spektakularnog taj-brejka, gde je propustio prvu, ali ne i drugu set loptu. Sada je 1-1 u setovima

6:6 - Dobro je krenuo Novak, odličnim vinerom, ali Rus rutinski uzima gem i odvodi set u taj-brejk.

6:5 - Odličan gem za Novaka, bez problema stiže do nove prednosti, Medvedev ponovo servira za ostanak u setu.

5:5 - Čudna odluka sudije, koji je u jednom trenutku dao našem teniseru opomenu zbog bezazlenog bacanja reketa u publiku. Rus je bio na muci, ali je uspeo da izvuče gem i dođe do izjednačenja.

5:4 - Ponovo izuzetno težak gem, Medvedev igra možda i meč godine. Ipak, Novak odigrava nekoliko vrhunskih udaraca i stiže na gem od drugog seta.

4:4 - Ipak, još jedan uverljiv gem za Rusa, novi servis gem sa nulom za ruskog tenisera.

4:3 - Dobar gem za našeg tenisera, servis je sve bolji. Možda je vreme i da se izvrši pritisak na protivnički servis gem.

3:3 - Perfektan gem za Rusa, vrlo teško će Đoković do brejka.

3:2 - Loše je Novak počeo gem, ali je vezao četiri odlična poena i sa nekoliko vinera stiže do bitnog gema.

2:2 - Novi gem za Rusa, Medvedev igra fenomenalno.

2:1 - Izvukao se Đoković. Stigao je Rus do 40:40, ali Novak sa dva odlična servisa osvaja gem i dolazi do nove prednosti u setu.

1:1 - Veliku priliku je propustio Novak. Stigao je do brejk lopte, međutim, nije uspeo da je iskoristi. Fenomelanim udarcem Medvedev stiže do gema.

1:0 - Novak stiže do izuzetno bitnog prvog gema. Bilo je nezgodno, ali se Đoković izvukao dobrim servisom.

PRVI SET:

4:6 - Stiže Medvedev do prvog seta, nakon što je odservirao dva asa. Moraće Đoković mnogo bolje u nastavku.

4:5 - Novak smanjuje rezultat, izvukao je vrlo bitan poen na 30:30. Ipak, ono glavno tek predstoji, a to je servis Medvedeva za set.

3:5 - Medvedev potvrđuje brejk i stiže na korak od osvajanja prvog seta.

3:4 - Treći brejk zaredom, Medvedev ponovo vodi. Muči se Novak očigledno, ponovo je napravio nekoliko grešaka, pa Rus zasluženo vodi.

3:3 - Odmah ribrejk! Konsolidovao se Novak, stigao do dve brejk lopte, a onda iskoristio drugu, uz malo dozu sreće, pa je rezultat opet izjednačen. Biće ovo pravi spektakl.

2:3 - Prvi brejk na meču, ali ga nažalost pravi Medvedev. I to sa nulom. Užasno je odigrao Đoković ovaj gem, poklonio je rivalu čak tri poena, pa Rus ima veliku prednost.

2:2 - Nastavljaju igrači u istom ritmu, Medvedev uzima novi gem, mada je Đoković zapretio. 

2:1 - Novi gem za srpskog tenisera na svoj servis, gledamo izuzetno brz tenis za sada.

1:1 - Medvedev vraća na isti način, bez osvojenog poena stiže do svog prvog gema.

1:0 - Odličan prvi poen u polufinalu, Đoković ga osvaja lobom. Usledila su još tri vezana poena, a Novak sigurno stiže do prvog gema.

UVOD U MEČ

14:37 - Teniseru izašli na teren, a meč će uskoro početi. Prvi na servisu će biti naš teniser.

14:22 - Grk je uspeo da kompletira preokret i savlada Rubljova sa 2:1 u setovima. On je prvi finalista, a u finalu će igrati sa pobednikom ovog meča.

13:44 - Cicipas je osvojio drugi set u meču sa Rubljovom, tako da će meč Đokovića i Medvedeva sigurno početi posle planiranih 14 časova.

 

Đoković je do finala stigao uverljivim pobedama protiv Garina, Van de Zandšulpa i Hačanova, a prošle nedelje je podjednako ubedljiv bio i na turniru u Tel Avivu, gde je osvojio titulu bez izgubljenog seta.

Ipak, Novaka čeka sigurno najteži protivnik u ove dve nedelje, pošto će sa suprotne strane stajati Danil Medvedev, trenutno četvrti teniser sveta. Rus je bio impresivan na ovom turniru, a posebno u meču četvrtfinala, kada je Bautisti Agutu prepustio samo dva gema.

Đoković i Medevedev su se do sada sastajali deset puta, a naš teniser vodi sa 6-4. Poslednji okršaj su odigrali krajem prošle sezone, kada je Đoković slavio u finalu Mastersa u Parizu. Ipak, mesec dana pre toga, Medvedev mu je naneo jedan od najtežih poraza u karijeri, kada ga je savladao u finalu US Opena i tako ga sprečio da stigne do kalendarskog Grend slema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading