ŽELIMO SVE TROFEJE: Pred meč Superkupa u Crvenoj zvezdi nemaju dileme!

Autor:

Sport

08.10.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Crvene zvezde nalaze pred prvim velikim izazovom ove sezone.

ŽELIMO SVE TROFEJE: Pred meč Superkupa u Crvenoj zvezdi nemaju dileme!

Foto: OK Crvena zvezda

Aktuelne šampionke Srbije u SC „Banjica“ sutra od 18.00 u 10. jubilarnom Superkupu dočekuju ekipu Železničara iz Lajkovca.

Navikle su odbojkašice Crvene zvezde sve kojima je crveno-bela boja u srcu na trofeje i uspehe, pa će se potruditi da već prvi u nedelju uveče stigne u Ljutice Bogdana.

Minulog vikenda crveno-bele su igrale na Memorijalu „Dragan Šakota – Šale“, ali su poražene od Uba. Ipak, to nije negativno uticalo na izabranice Ratka Pavličevića.

- Svaka utakmica je neka lekcija, bez obzira da li smo pobedile ili izgubile. U ovom trenutku je najvažnije da imamo pozitivnu energiju. Znamo gde smo pravile sitne greške. Pričali smo svi zajedno o tome. Gledali smo da odmah na treningu ispravimo. Želeli smo da vidimo šta nam to nedostaje, komuniciramo kako bismo došli do rešenja – istakla je Katarina Čanak.

Ratko Pavličević je posle utakmice rekao da je ekipa protiv Uba zatajila u napadu, ipak odbojkašice Crvene zvezde spremno dočekuju utakmicu sa Železničarom.

- Tačno, nije nas služio napad kao ranije, ali nije ni to bila naša prava igra. Znam da možemo mnogo bolje da odigramo. Radili smo na tome, sigurna sam da će sve mnogo bolje izgledati u narednoj utakmici.

Foto: ŽOK Crvena zvezda

Ratko Pavličević

 

Katarina Čanak je igrala za Železničar iz Lajkovca, ipak bloker crveno-belih, nema tremu pred okršaj sa nekadašnjim klubom.

- Drago mi je što ću videti neka poznata lica, iz vremena dok sam igrala u Lajkovcu. Radujem se toj utakmici. Početak sezone je najlepši period. Utakmice su dodatni motiv, posebno ovakve da se pokažemo u najboljem svetlu.

Motiva da se stignu do prvog trofeja u ovom takmičenju kod Katarine i njenih saigračica ima na pretek.

- Tim Železničara se prilično promenio. Poznajem par igračica, ali većinu ne. Biće to za mene zanimljiva utakmica, baš da vidim kakvu su ekipu napravili u Železničaru.

Upravo to što se timovi i ne poznaju dovoljno, može da ima posebnu draž, ali su crveno-bele sigurne u svoju igru.

- Imamo skauta, trenera, tako da to ne bi trebalo da bude problem. Ratko Pavličević nam uvek objasni taj neki pravac, odnosno šta bismo trebali da radimo, blokiramo. Daje nam smernice, tako da ne bi trebalo da bude problema. Upoznaćemo se svi vrlo dobro tokom sezone.

Zvezda je klub koji uvek traži rezultate i trofeje, isto će biti i ove sezone. Zna to vrlo dobro i Katarina Čanak, jedna od najboljih igračica crveno-belih.

- Prvenstveno se za Zvezdu igra srcem. Nismo pod prevelikim pritiskom, ali imamo želju, motiv da pokažemo da smo jaka ekipa. Želimo da svi trofeji ostanu u našoj kući.

Foto: OK Crvena zvezda

Katarina Čanak (desno) jedna od uzdanica crveno-belih odbojkašica

 

Dosta toga se promenilo i u Zvezdi. Imale su igračice našeg tima dovoljno vremena da se priviknu na zahteve trenera Ratka Pavličevića.

- Generalno imamo novu ekipu, trenera, ali pronašli smo se, uhodale. Bilo je dovoljno vremena da vidimo šta trener traži od nas. Uspostavili smo dobru komunikaciju. Kako sezona bude odmicala verujem da ćemo biti sve bolje.

Ako i bude nekih grešaka, moraće crveno-bele devojke da ih ispravljaju u hodu, sada je vreme za borbu za trofeje.

- Spremne smo. Jedva čekamo utakmice, jer smo u pripremnom periodu skoro dva meseca. Znamo da ovo neće biti laka sezona, ali radujemo se i Ligi šampiona, nadamo se da ćemo biti dobre u svim takmičenjima – zaključila je Katarina Čanak.

Posle Superkupa odbojkašice Crvene zvezde igraju sledeće nedelje u osmini finala Kupa Srbije protiv Omladinca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading