ĐOKOVIĆ POSLE POBEDE: "On je agresivan kao Safin i Medvedev!"

Autor:

Sport

30.09.2022

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković se plasirao u polufinale turnira u Tel Avivu pobedom nad Vasekom Pospišilom, rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

ĐOKOVIĆ POSLE POBEDE: "On je agresivan kao Safin i Medvedev!"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković se malo mučio u prvom setu u meču sa svojim velikim priajteljem, međutim, uspeo je da privede meč kraju bez problema.

Kakva velika borba, kakav meč, kakva sjajna atmosfera. Hvala što se učestvovali u jednom ovakvom meču. Vašek je jedan od mojih najomiljenijih igrača na Turu. Nikad nije lako kada igrate protiv nekog koga toliko cenite i poštujete. Ali obojica smo profesionalci. Nivo tenisa je bio visok. Čestitam mu na borbi i nadam se da nema nikakav problem sa povredom. Sjajno je videti ga nazad pošto se mučio sa povredama, leđima, najviše. Ako nastavi da igra na ovakvom nivou, njegov renking će biti mnogo bolji nego sad - izjavio je Đoković posle meča.

Novak je stigao do 5-1 u taj brejku prvog seta, ali se Kanađanin vratio.

- Ne znam, ne razmišljam o statistici mnogo. Pomaže kada znate da nikada niste izgubili od nekoga. Mogao je svako da uzme taj-brejk prvog seta. Imao sam 5:1, vratio se na 5:5. Promašio jedan, pa drugi servis. Jedna dve lopte su odlučile pobednika na ovom nivou. Drago mi je što sam prošao - rekao je srpski teniser.

Đoković je imao i veliku podršku sa tribina.

Čuo sam. Bar tri-četira različita jezika sam čuo danas vezana za ovaj grad i ovu državu. Internacionalni grad, mnogo ljudi sam čuo ovde. Tenis je globalni sport. Srećni smo što nas prati toliko ljudi. Hvala svima, ne samo što ste mene bodrili, već i Vašeka i ostale tenisere - pohvalio je publiku naš as.

Za kraj, pričao je o sledećem rivalu - Safiulinu.

Biće to nas prvi meč. Gledao sam ga danas, igrao je bez greške, bio je dominantan. To je ruska škola tenisa, blizu linije, agresivno, kao Safin, Kafeljnikov, Medvedev sada. Ima odličan servis i igru sa osnovne linije. Ovo je godina njegovog proboja. Nema mnogo da izgubi sutra. Ne igram ni ja loše. Neka pobedi bolji sutra - zaključio je prvi nosilac turnuira.

Đoković će sutra igrati za finale protiv Romana Safiulina, a drugi polufinalni par čine Čilić i Lestijen. Finale je na programu u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading