ZAVRŠEN LEJVER KUP: Federer EMOTIVNIM GOVOROM "spustio zavesu" na ovogodišnji turnir!

Autor:

Sport

25.09.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom Frensisa Tijafoa nad Stefanosom Cicipasom završen je peti Lejver kup, a tim Sveta je po prvi put u istoriji stigao do pobede.

ZAVRŠEN LEJVER KUP: Federer EMOTIVNIM GOVOROM "spustio zavesu" na ovogodišnji turnir!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Iako je delovalo da će Evropa ponovo stići do trijumfa, članovima tima Svet su danas zabeležili tri pobede u singlu, pa su neočekivano stigli do pobede.

Turnir u Londonu je prošao u znaku Rodžera Federera, koji se u petak oprostio od tenisa, porazom u dubl meču, koji je odigrao zajedno sa Rafaelom Nadalom.

Upravo je Švajcarac dobio priliku da govori na svečanoj završnici turnira.

Nisam očekivao da držim govor, pa nisam ništa spremio. Čestitam Timu sveta, sjajan povratak ste napravili. Bio sam uveren pred današnji dan, ali svaka čast Džoniju Meku i ostatku tima. Zaslužili ste to - rekao je Federer.

Rodžer se takođe zahvalio i svom timu, u kom su se uz Nadala nalazili i Đoković, Cicipas, Beretini, Rud, Marej i Kameron Nori.

- Uživali smo u svakom trenutku. Bilo je sjajno, na trenutke i emotivno, ali oporavili smo se svi. Nadam se da nismo izgubili zbog mene. Ja sam se proveo sjajno i hvala svima na tome - rekao je osvajač 20 Grend slem titula.

Za kraj, zahvalio se i treneru tima Evrope Bjornu Borgu, legendi svetskog tenisa.

- Hvala ti, ti si naš kapiten i kralj i to znaš. Volim te, uvek mi je zabavno sa tobom i jedva čekam sledeću godinu, biću tu opet kada ću navijati za obe ekipe, ali iz druge pozicije. Hvala Rod Lejveru što uvek dolazi iz daleka kako bi bio ovde. Nama igračima tvoje prisustvo znači sve - zaključio je Švajcarac.

Rdožer Federer se u petak oprostio od tenisa, a karijeru je završio sa 20 Grend slemova, 28 Matersa i 310 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading