KAKAV DAN: Posle Federerove odluke, OPROSTIO se i Nadal!

Autor:

Sport

15.09.2022

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenis više neće biti isti.

KAKAV DAN: Posle Federerove odluke, OPROSTIO se i Nadal!

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer objavio je da odlazi u penziju posle Lejver kupa, a od velikog rivala oprostio se Španac Rafael Nadal.

Rafa je izrazio žaljenje što osvajač 20 Grend slem titula više neće igrati tenis, a rekao je da se nadao da "ovaj dan nikada neće doći".

Dragi Rodžere, moj prijatelju i rivalu. Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene lično, ali i za sport širom sveta. Rekao sam ti to kada smo pričali i sada smo do toga i došli. Bilo mi je zadovoljstvo i čast i privilegija da delim sve ove godine sa tobom i proživim mnogo sjajnih trenutaka na terenu, ali i van njega. Zajedno ćemo proći kroz još mnogo momenata u budućnosti i siguran sam da ćemo još svašta raditi zajedno. Za sada ti želim svu sreću sa svojom ženom Mirkom, decom i porodicom. Uživaj u svemu što je ispred tebe. Vidimo se u Londonu na Lejver kupu - naveo je Nadal.

 

 

Podsetimo da su Španac i Švajcarac odigrali 40 međusobnih mečeva, as sa Majorke je trijumfovao u 24 navrata, a poslednji duel pripao je Fedeksu. Odigran je na Vimbldonu 2019. godine, a po setovima je bilo 3:1...

U međuvremenu, oproštaj velikom šampionu priredio je i Vimbldon, o čemu se više možete informisati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading