SVE KALKULACIJE NA JEDNOM MESTU: Evo gde će Novak biti na ATP listi posle US Opena!

Autor:

Sport

29.08.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbina očekuje pad, ali ne toliko strmoglav kao što se moglo očekivati.

SVE KALKULACIJE NA JEDNOM MESTU: Evo gde će Novak biti na ATP listi posle US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Poslednji ovogodišnji grend slem turnir, US Open, počinje u ponedeljak uveče, a na njemu neće igrati trenutno šesti teniser sveta Novak Đoković.

Srpskom asu je zabranjeno da uđe u SAD pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa mu zbog toga sledi pad na ATP listi.

Nole je prošle godine u Njujorku igrao finale, pa će za dve nedelje na listi imati 1.200 poena manje.

To znači da ga je već prestigao Kasper Rud i da će u najboljem slučaju biti sedmi na ATP listi, koja izlazi za dve nedelje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud

Sa druge strane, šansu da prestigne Novaka ima još čak 13 tenisera, ali naravno, nije moguće da ga svi preskoče.

Najlakše će Noleta prestići Kameron Nori i Hubert Hurkač kojima je za to potrebno četvrtfinale, dok bi Srbina na ATP listi plasmanom u polufinale zaobišli Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Janik Siner.

Na kraju, sam plasman u finale nijednom od preostalih tenisera ne bi obezbedio bolju poziciju od Đokovića, ali bi ga titulom prestigli Pablo Karenjo-Busta, Marin Čilić, Dijego Švarcman, Mateo Beretini, Roberto Bautista-Agut, Grigor Dimitrov i Aleks De Minor.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Marin Čilić

Ipak, posle žreba je već postalo jasno da bi u najgorem slučaju petorica od njih mogli da preskoče Novaka, koji bi tako od 12. septembra bio 12. reket planete.

To bi bio slučaj jedino da Nori i Hurkač dođu do četvrtfinala, Fric i Ože-Alijasim do polufinala, a da turnir osvoje Čilić ili Švarcman. Sve ostale kombinacije ne bi toliko naudile Noletu, jer se neki od pomenutih igrača sastaju u ranijim fazama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading