PROMENE SE DUGO NEĆE DOGODITI: Srpski ženski tenis i dalje je daleko od svetske scene!

Autor:

Sport

15.08.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista najboljih teniserki sveta, očekivano, nije dovela do velikih promena.

PROMENE SE DUGO NEĆE DOGODITI: Srpski ženski tenis i dalje je daleko od svetske scene!

Foto: Tanjug/AP

Masters turnir u Torontu je okončan i upravo je ishod finala doneo do jedine, ali velike promene na WTA listi.

Rumunska teniserka Simona Halep je u velikom finalu Toronta savladala Beatris Hadad Maju iz Brazila rezultatom 2:1 (6:3, 2:6, 6:3) i to joj je donelo napredak od čak devet mesta na lsiti najboljih svetskih teniserki. Simona Halep trenutno sa 3.255 poena zauzima šestu poziciju.

 

Kada je reč o ostalim teniserkama, promena nije bilo. Iga Švjontek i dalje suvereno drži lidersku poziciju. Drugoplasirana Anet Kontavejt je drugoplasirana sa više od 4.000 poena manje u odnosu na poljsku teniserku. Grkinja Marija Sakari se probila ne mesto broj tri, dok TOP 5 teniserki sveta čine i Paula Badosa i Ons Žaber.

Foto: wtatennis.com/printscreen

Najnovija WTA lista

 

Kada je reč o srpskim teniserkama, jedina među 100 igračica planete nalazi se Aleksandra Krunić koja trenutno zauzima 92. poziciju. Olga Danilović je 112. s tim što je u odnosu na prethodnu nedelju nazadovala jedno mesto, dok se treći reket Srbije, Natalija Stevanović nalazi na poziciji 198.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading