Skandal trese teniski svet: Andrej pao na doping testu!

Autor:

Sport

02.08.2022

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspendovan Slovak koji je prošle godine igrao polufinale turnira u Beogradu.

Skandal trese teniski svet: Andrej pao na doping testu!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Andrej Martin

Slovački teniser Andrej Martin pao je na doping testu, pošto je jedan njegov uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu u laboratoriji u Torontu.

Međunarodna teniska federacija je obavestila Teniski savez Slovačke da je trenutno 204. reket sveta suspendovan do daljnjeg, pošto je 7. juna bio pozitivan na doping testu, tokom Čelendžera u Bratislavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportnet.sk (@sportnet.sk)

Povodom svega se oglasio i sam teniser.

Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan - rekao je Andrej za slovački portal "Sportki".

Podsetimo, Martin je prošle godine stigao do polufinala Serbia open 2 turnira, gde je poražen od kasnijeg šampiona Novaka Đokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
ja

02.08.2022 20:31

Mora da su u labaratoriji zamenili njegov test sa Nadalovim