Kirjos zagrmeo posle Vimbldona: Đoković je MENTALNA ŽIVOTINJA!

Autor:

Sport

24.07.2022

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac otvorio karte.

Kirjos zagrmeo posle Vimbldona: Đoković je MENTALNA ŽIVOTINJA!

Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je da svaki igrač mora da ima mentalnu snagu da bi mogao da osvoji grend slem titulu, prenose američki mediji.

Kirjos je pre dve nedelje u finalu Vimbldona poražen od Novaka Ðokovića 3:1 u setovima, a Australijanac je po prvi put u karijeri igrao u finalu jednog grend slem turnira.

- Grend slem možeš da izgubiš za jedan dan, ali ne možeš da ga osvojiš za toliko vremena, potrebno je mnogo više. Igraš meč, pobediš, pa dan pauze, pa opet igraš i onda ponovo dan pauze. Moraš da imaš mentalni kapacitet da dve nedelje radiš iste stvari na najvišem nivou. Može da se desi dosta nepredvidljivih stvari. Možda će jednog dana da ti bude loše, kao što se meni dogodilo pre meča sa Filipom Krajinovihem. Telo vas boli. Nisam mogao da spavam dva dana nakon što se Rafael Nadal povukao iz polufinala Vimbldona, iako sam se fizički osećao odlično, ali mentalno nisam bio spreman - rekao je Kirjos za zvanični sajt ATP turnira u Vašingtonu.

 

On je priznao da posle Vimbldona ima više poštovanja za Ðokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.


- Morate da budete mentalna životinja da bi osvojili grend slem. Sada odajem više poštovanja Ðokoviću, Federeru i Nadalu. Igrao sam sa Ðokovićem u finalu. Osećao sam kao da je on svež, kao da nije igrao tenis u prethodne dve nedelje. Ni u jednom trenutku nije delovao poljuljano - zaključio je Kirjos.

Australijski teniser se trenutno odmara na Bahamima, a igraće na ATP turniru u Vašingtonu, koji je na programu od 30. jula do 7. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading