Novak mu naterao suze na oči: Federer NIKADA neće zaboraviti 14. jul zbog Đokovića!

Autor:

Sport

14.07.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan odigran je duel za nezaborav.

Novak mu naterao suze na oči: Federer NIKADA neće zaboraviti 14. jul zbog Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer tokom finala Vimbldona 2019. godine

Na današnji dan, pre tri godine, odigrano je spektakularno finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Srbin je slavio sa 3:2, čime je došao do svoje 16. Grend slem titule, a Švajcarac je tada propustio veliku priliku da po osmi put osvoji svoj omiljeni turnir na travnatoj podlozi.

Po setovima je bilo 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12, a Fedeks nije uspeo da realizuje dve meč lopte, pri rezultatu 8:7 u petom periodu igre. Rodžer ih je imao na svoj servis, ali je Nole volšebno "preživeo", oduzevši servis rivalu za izjednačenje, a kasnije i slavlje u trećem taj-brejku finalnog susreta.

 

 

Tri godine kasnije Đoković je pretekao Federera po broju pehara iz reda najvećih. Trenutno sedmi igrač na ATP listi sada ima 21 "slem", a poslednji je osvojio u nedelju, upravo na londonskoj travi.

Više najvećih titula od dvojice velikana ima samo Španac Rafael Nadal, koji će priliku da dodatno uveća svoj saldo imati već krajem avgusta i početkom septembra na US Openu.

Današnji datum će zauvek ostati urezan u sećanjima Švajcaraca, a posebno njihovog miljenika nacije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading