Vimbldonska šampionka je tek 23. igračica sveta: Iga Švjontek i dalje suvereno vlada, a srpskih teniserki nema u TOP 100!

Autor:

Sport

11.07.2022

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon okončanja ovogodišnjeg turnira na londonskoj travi većih promena na WTA listi nije bilo.

Vimbldonska šampionka je tek 23. igračica sveta: Iga Švjontek i dalje suvereno vlada, a srpskih teniserki nema u TOP 100!

Foto: Tanjug/AP

I pored šokantne eliminacije u, za nju, ranoj fazi vimbldonskog turnira, Iga Švjontek je zadržala prvu poziciju na WTA listi. Poljska teniserka ima više od 4.000 poena više od drugoplasirane Anet Kontavejt koja se sada probila na drugu poziciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek i dalje suvereno vlada ženskim tenisom

 

Grkinja Marija Sakari je trenutno treća igračica planete, dok četvrto mesto drži Španjolka Paula Badosa. Listu pet najboljih svetskih teniserki zaključuje finalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona Ons Žaber.

Foto: wtatennis.com/printscreen

Najnovija WTA lista

 

Takođe treba napomenuti da ovogodišnja vimbldonska šampionka, Kazahstanka ruskog porekla Elena Ribakina sa 1.805 poena zauzima 23. poziciju na WTA listi,

Kada je reč o srpskim teniseraka, Aleksandra Krunić je napredovala za dve pozicije i trenutno je 105. teniserka sveta, Olga Danilović se nalazi na 124. poziciji i tu se spisak srpskih teniserki među TOP 200 svetskih igračica završava.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading