Nadal uz tantalove muke do polufinala Vimbldona!

Autor:

Sport

06.07.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafa posle više od četiri sata borbe obezbedio mesto u samoj završnici turnira.

Nadal uz tantalove muke do polufinala Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal poslednji je polufinalista ovogodišnjeg Vimbldona!

On je dva puta imao zaostatak u setovima, ali je na kraju rezultatom 3:2 (3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6) pobedio Tejlora Frica.

"Bik sa Majorke" je slavio posle četiri sata i 20 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Nadal je brejkom otovrio meč, ali je u završnici prvog seta Amerikanac vezao pet osvojenih gemova, pa je došao do prednosti. Rafa je i u drugom setu prvi oduzeo servis protivniku, ali je Fric i u tom delu meča došao do egala. Ipak, na kraju je španski as novim brejkom došao do izjednačenja u setovima.

Fric je treći set rutinski rešio u svoju korist, sa dva brejka, dok je u četvrtom viđen pravi spektakl. Pet puta su u tom delu igre teniseri oduzimali servis rivalu, ali je na kraju Rafa bio taj koji je napravio brejk više i odveo je meč u odlučujući set.

U prvoj polovini petog seta nije bilo brejkova, a onda je pri rezultatu 3:3 "Kralj šljake" napravio jedan. Međutim, odmah je usledio ribrejk, a u nastavku su oba igrača čuvala svoje servise, pa je pitanje poslednjeg putnika u polufinale rešeno u super taj-brejku koji je pripao Nadalu sa 10:4.

Nadal će se u polufinalu sastati sa Nikom Kirjosom koji je pobedio Kristijana Garina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading