S pola gasa: Novak razbio Kokinakisa za šesnaestinu finala Vimbldona!

Autor:

Sport

29.06.2022

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac titule se plasirao u treće kolo.

S pola gasa: Novak razbio Kokinakisa za šesnaestinu finala Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala ovogodišnjeg Vimbldona.

On je u drugom kolu bio bolji od Tanasija Kokinakisa.

Nole je slavio sa ubedljivih 3:0 (6:1, 6:4, 6:2), posle okruglo dva sata igre.

Novak će u narednom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića ili Alehandra Tabila.

Đoković - Kokinakis 6:1, 6:4, 6:2

Novak Đoković sa 6:2 osvaja treći set i dolazi do pobede!

6:2 - Kraj! Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona!

5:2 - Kokinakis osvaja gem bez veće muke, ali u narednom Nole servira za pobedu.

5:1 - Ovog puta se stiglo do đusa na Novakov servis, ali Kokinakis nije uspeo ništa više od toga.

4:1 - Novi brejk Đokovića! Prvi nosilac na turniru je prepustio samo jedan poen Australijancu koji je servirao u ovom gemu.

3:1 - Nole sada uzvraća istom merom i u četiri poena dolazi do novog gema.

2:1 - Kokinakis uzima gem sa nulom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tanasi Kokinakis

2:0 - Potvrđuje brejk Đoković i to uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis.

1:0 - Brejk! Posle tri đusa, Novak je došao do brejk lopte koju je na kraju i iskoristio! Srbin ima sada veliku prednost.

Nole je sa 6:4 dobio drugi set!

6:4 - Ono što je propustio u prethodnom, sada nije! Laganim servisima srpski as je došao do novog gema i sada je duplirao prednost.

5:4 - Napravio je Kokinakis dve duple servis greške, što je otvorilo put Novaku da dođe do prve set lopte, ali je on nije materijalizovao. Potom se ušlo u igru na razliku, tokom koje ih je Srbin propustio još tri, pa će još malo sačekati na vođstvo od 2:0...

5:3 - Australijanac nema rešenje za početne udarce prvog nosioca, koji je ponovo dobio gem sa nulom, a rival će u narednom servirati za opstanak u setu!

4:3 - Mnogo bolji otpor Kokinasisa u odnosu na prvi set, mnogo lakše dolazi do svojih servis gemova, ali Novak čuva vođstvo stečeno na samom startu. Tanasi je dobio treći gem sa tek jednim izgubljenim poenom...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak drži konce igre u svojim rukama

4:2 - Maestralnim poenom, pri rezultatu 40:30, Đoković je okončao svoj servis gem, sve je bliži vođstvu od 2:0 u setovima...

3:2 - Tanasi je dobio gem, mada je Novak još jednom pretio. Australijanac je protivniku dozvolio dva poena, ali je ipak smanjio zaostatak u drugom periodu igre.

3:1 - Kokinakis je napravio mali problem našem teniseru. Nakon što je osvojio najduži poen na meču zapretio je brejkom (30:15), ali je onda Nole dodao gas, vezao tri poena za potvrdu prednosti stečene u minulom gemu!

2:1 - Novi brejk Đokovića! Opet se igrao duži gem na razliku na početni udarac Australijanca, Srbin je izborio dve brejk prilike, materijalizovao je drugu i po prvi put poveo u ovom delu meča!

1:1 - Đoković je odgovorio istom merom, bez brejka na startu drugog perioda igre.

0:1 - Kokinakis je drugi set otvorio na savršen način - došao je do prednosti sa nulom.

Novak je prvi interval igre rešio u svoju korist sa ubedljivih 6:1!

6:1 - Đoković je dobio još jedan gem sa nulom, lako je osvojio prvi set posle nešto više od pola časa igre!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kokinakis nemoćan na Centralnom terenu

5:1 - Maratonski gem je pripao Srbinu, koji je iskoristio četvrtu brejk loptu, te je došao nadomak osvajanja prvog perioda igre!

4:1 - Novi gem za Đokovića, uz dve prepuštena poena, Kokinakis nije mogao do brejk lopte, sve ide po planu na startu susreta.

3:1 - Konačno se razigrao i australijski teniser. Odigrao je sjajan gem, ekspresno je poveo sa 40:0, potom je protivniku prepustio dva poena, a na kraju se "upisao" na semaforu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Perfektan start Novaka u 2. kolu

3:0 - Potpuna kontrola Srbina. Nole je, bez izgubljenog poena, potvrdio stečeni brejk i ima ogromnu prednost na startu drugog kola Vimbldona.

2:0 - "Stegla se ruka" Tanasiju na svom servisu. Napravio je prvu duplu grešku, a zatim i grešku iz forhenda za 0:30. Ipak, branilac titule je propustio veliku šansu, poslavši "drop-šot" na mrežu, ali je pogodio već u narednom za dve brejk lopte. Rival mu je pomogao greškom, poslao je dužu lopticu u aut, sjajan početak Đokovića!

1:0 - Hrabar start Kokinakisa, koji je meč otvorio vinerom, a onda je Nole uzrvatio istom merom. Potom su obojica razmenili po još jedan poen, a onda je Novak spojio dva za početnu prednost...

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Počinje meč na Centralnom terenu

 

 

Đoković je u prvoj rundi imao dosta problema sa Korejcem Kvonom, koga je nadigrao u četiri seta, dok je Kokinakis bio bolji od Poljaka Majščeka - 3:0.

Srbin i Australijanac su u dosadašnjem toku karijere samo jednom "ukrstili rekete", a Nole je te 2015. godine lako slavio na Rolan Garosu (3:0).

Bolji iz ovog susreta u trećem kolu igraće sa pobednikom meča Tabilo - Kecmanović.

Novakov duel ponovo je zakazan na Centralnom terenu, što je odlično imajući u vidu probleme sa kišom sa kojima se suočavaju organizatori. Posle problema na startu Vimbldona, očekuje se Đokovićeva reakcija, a videćemo da li će meč protiv australijskog igrača pokazati da je u pravoj formi i spreman za odbranu titule.

Tok okršaja Đoković - Kokinakis možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading