NADALU OVOGA PUTA NEĆE PROĆI: Novak i Srbija STREPE, ali je na pomolu VELEOBRT - čeka se ODLUKA koja MENJA SVE!

Autor:

Sport

11.06.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je glavna tema pred nastavak sezone!

NADALU OVOGA PUTA NEĆE PROĆI: Novak i Srbija STREPE, ali je na pomolu VELEOBRT - čeka se ODLUKA koja MENJA SVE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Kada se pomene tema "vakcinacija", Srbima se bukvalno prevrće želudac zbog slučaja "Đoković protiv Australije". Naime, prvom reketu sveta zabranjeno je da igra u Melburnu jer je nevakcinisan, a postoji bojazan da bi slična situacija mogla da se ponovi i na US Openu.

Naime, "Njujork Tajms" je preneo da je od 12. juna potvrda o vakcinaciji obavezna za ulazak u SAD, što znači da Nole ne bi mogao da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Amerike. Ipak, Srbi imaju razloga za optimizam koji se crpi iz trenutne epidemiološke situacije "preko bare". Naime, korona popušta, o čemu svedoče i podaci za jučerašnji dan. Dakle, 10. juna na teritoriji SAD-a potvrđeno je ukupno 93,870 slučajeva zaraze, uz 205 preminulih. S obzirom na brojnost populacije (preko 330 miliona), jasno je da je snaga virusa, kao i njegova mogućnost širenja, opala, a u naredna dva meseca lako može da se desi da se "korona restrikcije" popuste...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković čeka da Amerikanci ublaže mere

Takav scenario ne bi išao na ruku Špancu Rafaelu Nadalu, koji je iskoristio Đokovićevo neigranje u Australiji kako bi osvojio 21. Grend slem titulu, a Srbin mu je svakako najveća pretnja i u Njujorku.

Podsetimo, pehar US Opena brani Rus Danil Medvedev, koji je nadigrao Novaka u prošlogodišnjem finalu sa 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading