Rafa čist kao suza: Nadal se NIJE dopingovao na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

10.06.2022

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se sa najviše instance o podvigu španskog velikana.

Rafa čist kao suza: Nadal se NIJE dopingovao na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug

Španski teniser Rafael Nadal

Olivije Nigli, direktor Svetske antidoping agencije, stavio je tačku na priču da je Španac Rafael Nadal uz pomoć nedozvoljenih sredstava osvojio Rolan Garos.

Rafa je čitav turnir u "gradu svetlosti" odigrao pod injekcijama, usled bolova u povređenom stopalu, a Nigli je podvukao da je sve rađeno po pravilima.

Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA-e jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. Nadal je 14 puta osvojio Rolan Garos, prethodnih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je verovatno da ovaj 14. put nije pobedio zahvaljujući njima - rekao je prvi čovek WADA.

 

 

Podsetimo, Nadal već 17 godina muči muku sa Miler-Vajsovim sindromom, koji uzrokuje propadanje i bol u stopalu, a sada je počeo pripreme za Vimbldon. Još uvek je nepoznato da li će na londonskoj travi pokušati da stigne do 23. Grend slem trofeja na londonskoj travi, a titulu će braniti Novak Đoković...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading