Povlašćeni Nadal: Ko je Rafi dozvolio da uzima lekove? To je DOPING - Španac na udaru nakon finala Rolan Garosa!

Autor:

Sport

07.06.2022

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pale teške reči na račun "kralja šljaka".

Povlašćeni Nadal: Ko je Rafi dozvolio da uzima lekove? To je DOPING - Španac na udaru nakon finala Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal po 14. put u karijeri osvojio je pehar na Rolan Garosu pobedom u finalu nad Kasperom rudom u tri seta.

Na sve to  oštro je na to reagovao francuski biciklista Gijom Marten:

- To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi, ako smo povređeni ili bolesni, ne možemo da trčimo, vozimo bicikl, takmičimo se. To je normalno iz više razloga. Prvo zbog zdravlja sportista. Ne znam koliko je dugoročno dobro to što Nadal radi za njegov zglob. Sa druge strane, lekovi mogu da utiču na nastup sportista, odnosno mogu da ga unaprede. Zbog toga se meni čini da je ovo bilo gotovo na granici.

 

 

- Da je neki biciklista uradio isto, čak i da nije zabranjeno, svi bi ga optužili za doping. Problem su predrasude koje se idu uz naš sport. Ljudi se dive Nadalu zbog toga što je trpio jake bolove. Mislim da je i Zlatan Ibrahimović pričao o injekcijama koje je primao u koleno - kaže Marten i dodaje da se na fudbalere gleda kao heroje, dok su biciklisti uvek pod sumnjom.

- Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe bolove, ali istina je da oni koriste razne supstance kako bi trpeli bol i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobednik na Turu, čak i da ne napravi ništa sumnjivo, biće optužen za doping- istakao je Marten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading