Potresna ispovest: Nadal otkrio pravu istinu o svom zdravstvenom stanju!

Autor:

Sport

06.06.2022

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je u Parizu stigao do svoje 22. Grend slem titule.

Potresna ispovest: Nadal otkrio pravu istinu o svom zdravstvenom stanju!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal tokom meča sa Đokovićem

Rafael Nadal je u velikom finalu deklasirao Kaspera Ruda sa 3:0.

Tokom celog turnira u Parizu pisalo se o tome da bi ovo mogao da bude poslednji turnir na kojem će Španac učestvovati.

Uoči finala dodatno su bile podgrejane priče o njegovoj penziji, pa je morao da reaguje i Rafin PR.

Nadal je na kraju dominantno stigao do titule, a najverovatnije će biti podvrgnut tretmanu kako bi produžio karijeru.

Nadam se da ću igrati još jer sam trenutno u predivnoj situaciji, neočekivanoj za ovaj deo moje karijere. Život je, ipak, bitniji od titula. Karijera mi je bila prioritet celog života, ali ona ne sme da bude iznad moje sreće. Srećan ću biti ako nastavim (sa karijerom), a ako to ne bude slučaj – radiću nešto drugo - rekao je Nadal.

Rafa je najavio novu pauzu, pa ga neće biti na Vimbldonu. On je za španske medije otvoreno pričao o injekcijama koje je dobijao u stopalo tokom celog Rolan Garosa.

Injekcije koje sam primao u nerve su dobro prošle, sada ćemo da radimo tretman koji se sastoji od intervencije na dva nerva. To je nešto što je već funkcionisalo za mene i tako mi je nestajao bol u prošlosti - rekao je Španac i dodao:

Te terapije čine injekcija pulsirajućom radiofrekvencijom koje bi mi pomogle da smanjim celokupan oseća koji imam u stopalu.

Nadal je pojasnio kakva su mu očekivanja od tretmana.

Videćemo da li će ove intervencije moći da nerv ostave u polu-umrtvljenom stanju zauvek. To bi me, doduše, ostavilo bez skoro bilo kakvog osećaja u stopalu. Jedini način da igram (na Rolan Garosu) je bio da umrtvim stopalo. Blokirali smo nerve anestezijom. Ništa nisam osećao. Nikakav osećaj, nikakva senzitivnost.

On je otkrio kako je bilo igrati sa povređenim stopalom.

Kontrola stopala mi je bila malo manja, ali ono što je uspavano je taj senzitivni nerv, a one onaj motorni, tako da imate praktično potpunu kontrolu stopala.

Ipak, on se navikao da igra u takvom stanju...

Ne mogu da nastavim da se takmičim sa umrtvljenim stopalom. Moramo da pronađemo rešenje. Voleo bih da nastavim da se takmičim, tako da ću tokom sledeće nedelje da se konsultujem sa nekoliko doktora kako bih istražio sve moguće opcije. Dobiću tretman i nadam se da će mi pomoći - zaključio je Bik sa Majorke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading