Španija slavi, Srbija tuguje: Loša vest za Novaka Đokovića posle Nadalovog trijumfa na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

05.06.2022

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafa stigao do 22. Grend slem titule, Novak ostao na 20...

Španija slavi, Srbija tuguje: Loša vest za Novaka Đokovića posle Nadalovog trijumfa na Rolan Garosu!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Nadal

Španac Rafael Nadal napravio je još jedan veliki podvig u karijeri osvajanjem Rolan Garosa, imajući u vidu sve zdravstvene probleme sa kojima se suočava u poslednjih nekoliko godina.

Rafa je u finalu na "Šatrijeu" rutinski izašao na kraj sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koga je nadigrao u tri seta, čime je dodatno pobegao Srbinu Novaku Đokoviću po broju Grend slem titula. "Bik sa Majorke" je došao do svog 22. "slema" u Bulonjskoj šumi, dok je Nole ostao na 20, pa je Španac praktično udvostručio razliku.

Nadalovim osvajanjem Otvorenog prvenstva Francuske Đokovićev poraz u četvrtfinalnom klasiku dodatno dobija na značaju, a srpski as će pokušati da osvoji Vimbldon, kako bi ponovo prišao velikom rivalu.

 

 

Podsetimo, trećeplasiran na listi je Švajcarac Rodžer Federer, koji još uvek nije odustao od tenisa, a u dosadašnjem toku karijere osvojio je 20 Grend slem pehara, poput Novaka.

Takođe, Nadal je trijumfom u francuskoj prestonici obezbedio treće mesto na ATP listi, dok će Rus Danil Medvedev smeniti Noleta na čelu teniskog karavana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading