DRAMA U PARIZU: Velikan POVREĐEN pred 59. RAFOLE!

Autor:

Sport

31.05.2022

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je glavna tema u Bulonjskoj šumi.

DRAMA U PARIZU: Velikan POVREĐEN pred 59. RAFOLE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Tomi Has, nekada drugi reket sveta, analizirao je okršaj između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Direktor Mastersa Indijan Vels dao je blagu prednost Srbinu zbog "svežine", dok je ispred imena Španca stavio upitnik zbog problema sa povredom stopala, mada mu je odao veliko priznanje na borbenosti i požrtvovanosti.

- Igrali su toliko puta zajedno, u pitanju su male razlike, sve će se svesti na to ko bolje počne, ko preuzme prednost na prvoj brejk lopti, procenat prvog servisa, da bude što manje neiznuđenih grešaka, ali na kraju je tu i snaga volje jer će morati da budu najbolji od prvog do poslednjeg poena. Dao bih malu prednosti Đokoviću, svež je i ima šansu da dođe do 21. titule, nije imao najbolji početak sezone, ali je došao nakon što je osvojio Rim i lako je prošao kroz prve runde, svež je, ima dobar mentalni sklop, veruje da može da pobedi Rafu ovde jer je to ranije već radio. Nijedan krajnji pobednik ne bi iznenadio nikog - ocenio je Has.

 

 

Osvajač 21 Grend slem titule je veliki borac, a pitanje je da li će moći da pruži svoj maksimum na "Šatrijeu".

Samo Rafa zna stanje povrede. Kada vidite kako je igrao u Madridu, kada je čak malo i šepao protiv Šapovalova, a sada je ovde i to se ne vidi. Očigledno ima tim oko sebe i uradiće sve što može da pruži najbolju partiju. Rekao je ranije da je povređen i da traži način da manevriše to stanje, da to blokira, a adrenalin na terenu mu pomaže da igra i da se takmiči najbolje što može. Radi to već neko vreme. Impresioniran sam načinom na koji se nosi sa tim. I sam sam imao slično razmišljanje, mogao sam da tolerišem bol neko vreme, ali kada je tetiva pokidana od ramena onda ne možete da podignete ruku, to je nesrećno. Šta god da je u pitanju, ima tu različitih povreda - reči su Tomija Hasa.

Podsećanja radi, duel Đoković - Nadal zakazan je za 20 časova i 45 minuta, a biće to njihov 59. međusobni susret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading