SRBIN ISPAŠTA ZBOG PREVIRANJA NA RELACIJI VIMBLDON-ATP: Novak: Politika mi je uzela 4000 bodova - Nadal ćuti kao zaliven!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

24.05.2022

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković: Izgubiću poene bez prilike da ih branim, a sve zbog politike i administracije.

SRBIN ISPAŠTA ZBOG PREVIRANJA NA RELACIJI VIMBLDON-ATP: Novak: Politika mi je uzela 4000 bodova -  Nadal ćuti kao zaliven!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković lako se izborio za drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu pobedio Japanca Nišioku sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:0. Ipak, u javnosti je više odjeknula konferencija za novinare Srbina koji će zbog previranja na relaciji Vimbldon - ATP ostati bez 2.000 bodova i, gotovo izvesno, čelne pozicije na listi.

Prethodno, Nole je u januaru na skandalozan način diskvalifikovan sa Australijan opena, čime mu je, kao braniocu trofeja, bilo uskraćeno da brani 2.000 poena. Sada, zbog izbijanja sukoba u Ukrajini, Vimbldon je zabranio učešće ruskim i beloruskim teniserima, da bi ATP organizacija zbog toga, kao recipročnu meru, ukinula bodovanje na prestižnom grend slemu i time ga svrstala u rang egzibicionih turnira. Takva odluka ponajviše će koštati Đokovića, aktuelnog šampiona Vimbldona, budući će ostati bez još 2.000 poena.

- Izgubiću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim na Australijan openu i Vimbldonu. To negativno utiče na mene. Drago mi je što su se igrači ujedinili i pokazali da će biti posledica. Svi su pogođeni. Svi mi koji smo odigrali dobro prošle godine na Vimbldonu ne možemo da branimo poene, a neki neće imati priliku da osvoje nove. Što se mene lično tiče, gubim bodove zbog administracije i politike - istakao je Ðoković.

Republika

Foto: Ap photo

Rafael NAdal i Novak Đoković na jendom od prethodnih turnira na Vimbldonu

 

Istovremeno, njegov najveći takmac u trci za titulu GOAT (najbolji svih vremena) - Rafael Nadal dao je diplomatski odgovor na nezgodno pitanje.

- Nemam jasan stav. Postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači to moraju da poštuju. Razumem obe strane. Poštujem i razumem poziciju Vimbldona, bez sumnje, ali, s druge strane, razumem i poštujem to da ATP štiti svoje članove - rekao je Španac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading