PORUKA LEGENDARNE TENISERKE: Alkaras KOMPLETNIJI od Đokovića!

Autor:

Sport

11.05.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači širom sveta godinama navijaju za Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federa, ali mnogobrojne pristalice na svoju stranu privukla je nova senzacija tenisa - Karlos Alkaras.

PORUKA LEGENDARNE TENISERKE: Alkaras KOMPLETNIJI od Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaras i Novak Đoković

Španac ima samo 19 godina, osvojio je turnir u Rio de Žaneiru, kao i Masterse u Majamiju, Barseloni i Madridu (u četvrtfinalu pobedio Nadala, u polufinalu Đokovića i na kraju Zvereva u finalu).

Mladić iz Mursije drugi je u ATP trci (najboljih osam ide na završni turnir), a napredovao je i do šestog mesta na ATP listi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Karlos je pokupio puno simpatija, a podržala ga je i Žastin Enan, bivša belgijska teniserka.

Ima mnogo toga što me impresionira kod Karlosa Alkarasa. Ima samo 19 godina, ali pokazuje zrelost koja je zaista neverovatna! Ono što je zapanjujuće je brzina kojom uči, njegovo prilagođavanje. Dan za danom gledamo kako napreduje njegov tenis, kroz sve te male greške koje je pravio, pa ih brzo eliminisao - rekla je Enan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Četvorostruka osvajačica Rolan Garosa, dvaput Ju-Es opena i jednom Australijan opena uporedila je mladog Španca sa "velikom trojkom" koju čine Đoković, Nadal i Federer.

- Ta poređenja su svakako iskušenje za njega. Mislim da ipak nije u redu već sada tvrditi kako će oboriti grend slem rekorde. Nismo još u toj fazi, on je tek na početku. Počeo je na dobrim osnovama. Što se tiče igre, čini mi se da je ona kompletnija nego kod Nadala, Đokovića i Federera. Mislim da je dobar miks sve trojice. Ne stoje mi ta poređenja sa Nadalom, osim tog ranog sazrevanja i uspona - zaključila je nekadašnja prva teniserka 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading