GROM IZ VEDRA NEBA: Kraj KARIJERE!

Autor:

Sport

03.05.2022

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalista Vimbldona se oprostio od "belog sporta".

GROM IZ VEDRA NEBA: Kraj KARIJERE!

Foto: Tanjug/AP

Kevin Anderson i Novak Đoković posle finala VImbldona 2018. godine

Novak Đoković je 2018. godine osvojio Vimbldon, a slavio je sa 6:2,6:2 i 7:6 protiv iznenađujućeg finaliste Kevina Andersona.

Upravo je južnoafrički teniser danas objavio kraj karijere u emotivnoj objavi koju je podelio na društvenim mrežama.

 


- Imao sam uspone i padove, ali ne bih ništa promenio. Moje putovanje mi je pomoglo da postanem čovek kakav jesam danas. Sada sam došao do momenta da donesem tešku odluku da se penzionišem iz profesionalnog tenisa. Ovde je mnogo ljudi koji su mi pomogli i koji su verovali da dečak iz Južne Afrike može da ostvari svoje snove - napisao je Anderson i potom se zahvalio - Svojim roditeljima, supruzi Kelsi, treneru Džeju Bosvortu, Univerzitetu u Ilinoisu gde je gradio juniorsku karijeru, kao i sponzorima, svima koji su bili članovi njegovog tima, kao i navijačima.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kevin je osvojio sedam turnira, najbolji rejting imao je 2018. godine kada je pio peti teniser sveta, važio je za jednog od najboljhi servera, a tokom karijere zaradio je 17.728.382 dolara.

Anderson je protiv Srbina odigrao 12 mečeva, i ostvario samo dve pobede uz 10 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading