I DALJE DALEKO OD SVETSKE TENISKE POZORNICE: Srbija nema čemu da se nada u dogledno vreme!

Autor:

Sport

02.05.2022

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog ponedeljka 2. maja objavaljena je i najnovija lista najboljih teniserki sveta.

I DALJE DALEKO OD SVETSKE TENISKE POZORNICE: Srbija nema čemu da se nada u dogledno vreme!

Foto: Starsport

WTA lista je donela neznattne promene kada je TOP 10 svetskih teniserki u pitanju, ali su Srpkinje i dalje u, slobodno se može reći, nezavidnom položaju.

Poljakinja Iga Švjontek i dalje je najbolja igračica planete. I pored gubitka 120 poena u odnosu na prethodnu nedelju, ona i dalje ima 2.000 poena više u odnosu na drugoplasiranu Barbaru Krejičkovu iz Češke Republike koja je na listi preskočila Španjolku Paolu Badosu.

Republika

Foto: printscreen/WTA list live ranking

WTA lista

 

Pomak na WTA listi napravile su i Grkinja Marija Sakari, Anet Kontavejt iz Estonije, kao i Čehinja Karolina Piškova, dok je najveći pad za tri mesta zabeležila Arina Sabaljenka iz Belorusije.

Na listi najboljih deset teniserki sveta još se nalaze Denijel Kolins iz SAD-a, Španjolka Muguruza, kao i Tunižanka Žaber.

Kada je reč o srpskim teniserkama, Aleksandra Krunić je napredovala za jedno mesto i trenutno je 119. igračica sveta. Tačno 30 stepenika niže nalazi se Nina Stojanović koja je zabeležila pad od čak 11 pozicija, Olga Danilović je napredovala za dva mesta i trenutno je 157. Tu se i lista srpskih teniserki na listi TOP 200 i završava.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandra Krunić, najbolje plasirana srpska teniserka na WTA listi

 

Ostaje otvoreno pitanje da li i kada možemo očekivati proboj barem neke naše teniserke među 100 najboljih igračica sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading