Srbija pobedila Dansku 2:1 - Bili Džin King kup u Antaliji!

Autor:

Sport

12.04.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh naših teniserki!

Srbija pobedila Dansku 2:1 - Bili Džin King kup u Antaliji!

Foto: TSS

Aleksandra Krunić

Kvalifikacioni mečevi u okviru I grupe Evro-afričke zone Bili Džin King kup takmičenja za plasman u plej of za popunu Svetske grupe igraju se u turskom letovalištu Antalija od 11. do 16. aprila. Svoj put ka plasman u viši rang krči i najbolja ženska teniska seniorska selekcija Srbije koja je smeštena u Grupu A.


Srbija je prvog dana takmičenja u Antaliji savladala selekciju Estonije 2:1, isti rezultat, takođe u korist Srbije izvojevan je i protiv reprezentacije Danske. U prvom singl susretu srpska reprezentativka Dejana Radanović izgubila je od druge table Danske Johane Kristin Svendsen 4:6, 1:6. Izjednačenje za Srbiju donela je najbolja teniserka Srbije Aleksandra Krunić koja je pregazila protivnicu iz Danske Sofiju Nami Samavati 6:2, 6:1. Usledio je odlučujući dubl u kome su ponovo na visini zadatka bile srpske reprezentativke Krunić i Radanović u sudaru sa danskim dublom Munk, Svendsen. Naše reprezentativke deklasirale su proitivnički tim 6:2, 6:2 za konačnih 2:1 u korist Srbije.
Republika

Foto: TSS

 
Republika

Foto: TSS

 

 

Ovo takmičenje odvija se po round robin sistemu, dva singla i dubl, a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu bori se još deset selekcija. Srbija se nalazi u grupi A sa ekipama Danske, Estonije, Turske i Mađarske.

Republika

Foto: TSS

 

 

Za Srbiju sledi dan pauze, a zatim u četvrtak 14. aprila 2022. sudar sa Mađarskom. Poslednji susret u okviru grupe A Srbija igra u petak 15. aprila protiv domaćina Turske.
Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj ima sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).


U grupi B takmiče se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading