ZABRANA: Vrata Vimbldona za njega će ostati ZATVORENA! Englezi spremaju PRESEDAN kada je teniski sport u pitanju!

Autor:

Sport

05.04.2022

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski sportisti i klubovi eliminisani su iz svih međunarodnih takmičenja zbog dešavanja na teritoriji Ukrajine.

ZABRANA: Vrata Vimbldona za njega će ostati ZATVORENA! Englezi spremaju PRESEDAN kada je teniski sport u pitanju!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Medvedev

Međunarodna teniska federacija odlučila je da ruski teniseri ipak mogu da učestvuju na turnirima bez isticanja državnih simbola, ali kako prenosi britanski "Telegraf" i to će uskoro biti promenjeno.

Naime, organizatori Vimbldona razmatraju potpunu zabranu učešća na turniru najboljem ruskom teniseru Danilu Medvedevu

Trenutno svetski igrač "broj dva" ima problema sa povredom usled koje će pauzirati minimum narednih mesec dana, ali kako trenutno stoje stvari ovogodišnji Grend slem turnir u Londonu za njega je već završen.

Organizatori ne žele da vide Medvedeva na londonskoj travi jer smatraju da bi njegovim eventualnim trijumfom na prestižnom turniru, samo dao vetar u leđa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u dešavanjima u Ukrajini.

Kako prenosi britanski "Telegraf", Vimbldon, za razliku od ostala tri Grand slema ima diskreciono pravo da postupi drugačije u odnosu na Svetsku tenisku federaciju, a samim tim i zabrana učešća je više nego realna.

Vimldonski turnir igra se od 27. juna do 10. jula, a već sredinom maja biće poznato da li će Danil Medvedev moći da uzme učešće na njemu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading