"NE SME DA SE NAĐE NA POGREŠNOJ STRANI": Danil Medvedev je UCENJEN?

Autor:

Sport

22.03.2022

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje teška situacija za ruske tenisere.

"NE SME DA SE NAĐE NA POGREŠNOJ STRANI": Danil Medvedev je UCENJEN?

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Ruski sportisti u poslednjem periodu nailaze na veliki broj problema koji su posledica ruske invazije na Ukrajinu i sankcija koje su potom usledile njihovoj državi. 

Iako mogu da učestvuju na turnirima, ruski teniseri i teniskerke su i dalje pod lupom, kako međunarodnih organizacija, tako i same Ruske Federacije. Australijski analitičar Tod Vudbridž se osvrnuo na tu temu, pre svega misleći na doskorašnjeg broja jedan, Danila Medvedeva.

- Ovo je veoma klizav i opasan teren. Svi znamo da oni imaju porodice širom Rusije i ne žele da se nađu na pogrešnoj strani jer bi upravo porodice mogle da plate zbog toga. Opasna je teritorija i moramo da imamo razumevanja za njih. Ovo je individualni sport i smatram da bi u ovom trenutku trebalo da ih pustimo da igraju - rekao je Vudbridž za televiziju "9".

 

 

Zatim je dodao.

- Teško je ako izaberemo da im zabranimo igranje. U ekipnim sportovima je drugačije, ali ovo su individualci. Mnogi od njih čak ni ne žive u Rusiji. Ja sam, na primer, 11 godina karijere živeo u SAD - zaključio je.

Tod Vudbrdiž je bivši teniser koji se takmičio između 1988. i 2005. godine i ima osvojena sva četiri Grend Slema u dublovima. Vimbldon je osvajao čak devet puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading