RAFA PREVESLAO NIKA: Zahuktali Nadal PREŽIVEO TRILER sa Kirjosom, NEPOGREŠIVI Španac u polufinalu Indijan Velsa!

Autor:

Sport

18.03.2022

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč u Kaliforniji pripao velikanu.

RAFA PREVESLAO NIKA: Zahuktali Nadal PREŽIVEO TRILER sa Kirjosom, NEPOGREŠIVI Španac u polufinalu Indijan Velsa!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Nik Kirjos

Španski teniser Rafael Nadal ostvario je 19. vezanu pobedu ove godine kojom se plasirao u polufinale Mastersa u Indijan Velsu. Rafa je nadigrao Australijanca Nika Kirjosa rezultatom 2:1, posle velike borbe u Kaliforniji koja je trajala gotovo puna tri časa.

Po setovima je bilo 7:6, 5:7, 6:4, a Španac je duel rešio brejkom u sedmom gemu odlučujućeg perioda igre, a posle toga nije više bilo povratka za australijskog igrača.

 

 

Kirjos je bolje otvorio meč, prvi je stigao do brejka za prednost od 2:1, ali je "popustio" u momentima kada je servirao za osvajanje prvog seta. Španski as je najpre poravnao na 5:5, zatim je izborio taj-brejk koji je rešio u svoju korist na najubedljiviji način - 7:0.

Australijanac se nije predavao, u drugom intervalu igre Nadal nije uspevao previše da ga ugrozi, a kada se činilo da hitamo ka novom taj-brejku viđen je veleobrt. Nik je, pri vođstvu od 6:5, došao do dve brejk lopte, koje su vredele izjednačenja, materijalizovao je prvu za 1:1.

Ipak, do preokreta nije mogao, pa će Nadal nastaviti svoj put ka peharu.

Osvajač 21 Grend slem titule će se za finale Indijan Velsa boriti sa sunarodnikom Karlosom Alkarazom koji je bio bolji od Norija sa 6:4, 6:3.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading