ĐOKOVIĆ ELIMINISAN! Veseli odigrao meč života - Novak ostao bez polufinala Dubaija!

Autor:

Sport

24.02.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković poražen u četvrtfinalu!

ĐOKOVIĆ ELIMINISAN! Veseli odigrao meč života - Novak ostao bez polufinala Dubaija!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je senzacionalan poraz u Dubaiju. Njega je savladao 123. teniser sveta Jirži Veseli rezultatom 2:0, posle velike drame u finišu drugog seta.

Novak je gubio sa 5:3, bio je već tada pred porazom, ali je uspeo da vrati brejk. Velika borba je nastavljena do taj-brejka, koji je Veseli odigrao na sjajan način. Poveo je odmah sa 3:0, zatim je stekao meč lopte, iskoristio je prvu i napravio senzaciju.

Veseli će se za prolaz u polufinale boriti sa boljim iz meča Šapovalov - Berankis, koji se igra kasnije večeras.

Tok meča sa Centralnog terena Dubaija mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Veseli 6:7, 4:6

Kraj meča, Đoković eliminisan!

Češki teniser je taj-brejk otvorio na izvrstan način, vođstvom od 3:0. Srbin se potom vratio, ali je napravio duplu servis grešku pri rezultatu 3:4, što ga je koštalo 'polufinala!

6:6 - Igraće se taj-brejk! Veseli je uspeo da odbije Novakove napade, pa će pobednik drugog seta biti rešen u 13. gemu.

6:5 - Prvi reket sveta je "kroz iglene uši" došao nove prednosti. Veseli je imao jednu priliku da napravi novi brejk, ali su i Noleta sada poslužili servisi, te je osigurao taj-brejk.

 

 

5:5 - Đoković se podigao iz pepela! Srbin je pokazao da je pravi kada je najteže, Veseli je popustio pod pritiskom, dozvolio mu je tri brejk lopte, on je iskoristio treću i vratio se u meč!

4:5 - Srbin je smanjio zaostatak bez izgubljenog poena, ali Čeh u sledećem gemu ima servise za plasman u polufinale!

3:5 - Ogromnu priliku je propustio Đoković. Veseli mu je dozvolio brejk priliku, igrali su se jako dugi poeni, Nole je napravio par atipičnih grešaka i sada je pred porazom!

3:4 - Katastrofalan gem Novaka! Veseli je dobio dve prilike da mu oduzme servis, Đoković je prvu spasio servis-volejom, ali je Čeh iskoristio drugu priliku, pa se nalazi pred prolazom u polufinale!

3:3 - Novak je otvorio gem perfektnim riternom pod noge Čehu, ali je on servis vinerima nanizao tri poena, stigavši do još jednog poravnanja.

3:2 - Đoković je došao do novog gema bez izgubljenog poena, srpski teniser ponovo vodi.

2:2 - Nastavlja se rovovska borba u drugom setu, Veseli dolazi do novog izjednačenja.

2:1 - Novak je lako odbranio svoj servis, čini se da vrši sve veći pritisak na rivala, Srbin vodi, još uvek bez brejka u drugom intervalu igre.

1:1 - Došao je Novak nadomak brejk lopti, pošto je poveo sa 30:0, ali Veseli danas sjajno servira! Čeh je osvojio naredna tri poena, a zatim je napravio duplu servis grešku. Ipak, onda je ponovo pogodio prvi servis, zatim i snažan forhend, Nole nikako ne uspeva da oduzme servis protivniku...

1:0 - Đoković je poveo u drugom setu. Ovaj period igre startovao je znatno koncentrisanije nego meč, sada ima minimalno vođstvo...

Kraj prvog seta, pripao je Čehu sa 6:4!

 

 

4:5 - Ovoga puta je Nole zadržao svoj servis, obavio je lakši deo posla pri povratku u prvi set, ali će češki igrač servirati za 1:0.

3:5 - Vesli je potvrdio brejk, poslao je nekoliko "projektila" prema Noletu, od kojih srpski as nije uspeo da se odbrani. Đoković će u narednom gemu servirati za opstanak u prvom periodu igre.

3:4 - Sjajno igra Jirži Veseli! Odličnim ritern udarcima izborio se za još dva prilike da oduzme servis Srbinu, iskoristio je drugu posle duple serviš greške Noleta, a sada je na korak od osvajanja prvog seta!

3:3 - Veseli je prekinuo Đokovićevu seriju, stigao je do dve gem lopte, pa je tačnim smečom poravnao rezultat.

3:2 - Sa tri gema u nizu Nole je kompletirao preokret. Stvari polako dolaze na svoje mesto u Dubaiju...

2:2 - Probudio se Đoković i ekspresno vratio brejk! Srbin je iskoristio činjenicu da je Čeh malo popustio na svom servisu, Jirži mu je pomogao sa nekoliko kraćih loptica i nepreciznih udaraca - izjednačenje u Dubaiju!

1:2 - Imao je Srbin nove probleme na svoj servis, Veseli je još jednom osvojio dva poena, ali ovoga puta nije dobio šansu da oduzme servis najboljem igraču planete. Nole se "upisao" na semaforu i prepolovio je zaostatak.

0:2 - Dva asa i nekoliko odličnih udaraca, Veseli je potvrdio stečeni brejk i udvostručio je prednost.

0:1 - Spor početak Đokovića, Veseli je odmah napravio brejk! Čeh je odmah došao do dve brejk lopte, Novak ih je spasio, ali je onda usledila nova, koju je Jirži materijalizovao za prvo vođstvo na meču.

Počinje meč u Dubaiju!

 

 

Novak Đoković se vratio tenisu posle nepuna tri meseca, a u Dubaiju je ostvario dve maksimalne pobede. Rivali su mu bili Lorenco Museti i Karen Hačanov, dok je Veseli u drugoj rundi iznenadio Španca Roberta Bautistu-Aguta.

Čeh je već jednom napravio senzaciju protiv Noleta, a to se dogodilo pre šest godina, kada ga je nadigrao u osmini finala Monte Karla sa 2:1. Ipak, to su bila neka druga vremena, Srbin je danas silno motivisan da stigne do novog pehara, šestog u Dubaiju, nakon deportacije iz Australije.

Pobednik ovog susreta boriće se za finale sa pobednikom meča Šapovalov - Berankis, koji je na programu od 17:30 časova.

Duel Đoković - Veseli možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ivana

24.02.2022 17:14

A novinarske bubašvabe srećne. Sad će im biti lakši život bubašvabe

Bubuleja

25.02.2022 10:22

A lepo mu je Žvalonja rekao: Duboke dijagonale, ne paralele, ne. A Nole ne sluša iskusnog i najmudrijeg od svih mudrijih. I eto.