NAJNOVIJE VESTI! Australija ukida zabranu Đokoviću!

Autor:

Sport

16.02.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji komentari na intervju Novak Đokovića sa "Bi-bi-sijem" stižu iz Australije!

NAJNOVIJE VESTI! Australija ukida zabranu Đokoviću!

Foto: twitter.com/Novak Djokovic

Novak sa svojim timom

Novak Đoković deportovan je pre tačno mesec dana iz Australije! Najboljem srpskom teniseru je tog 16. januara krenula i da teče zabrana ulaska od tri godine u pomenutu zemlju.

Aleks Houk, australijski ministar za imigracije, u okviru svog diskrecionog prava odlučio je da deportuje Novaka Đokovića iz Australije zbog mogućnosti da bi njegovo prisustvo izazvalo "anivakserske sentimente".

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod "ubedljivim" ili "saosećajnim" okolnostima.

Aleks Houk sada je otvorio mogućnost da bi Australija mogla da ukine trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

- Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi - počeo je Houk, a preneli su australijski mediji.

Iz njegovih izjava može se zaključiti da bi sledeći ministar za imigraciona pitanja, a izbori u Australiji su već kroz dva meseca, mogao da donese drugačiju odluku i omogući nastup Novaku na Australijan openu sledeće godine.

- To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje - rekao je Houk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Aleks

16.02.2022 10:57

Ne treba niko tamo da putuje.

Odgovori 21 2
Dragan

16.02.2022 21:30

Gomila lažova i smrdljivaca, da je pametan i da nikada više nogom ne kroći u tu zemlju smrdljivaca.

Zoran

05.04.2022 10:00

Nikad im više ne bi kročio nogom na njihovo tlo ovo s novakom je namerno uradjeno