ĐOKOVIĆ NEMA LAK ZADATAK: Ovo su SCENARIJI po kojima Novak OSTAJE PRVI nakon februara!

Autor:

Sport

03.02.2022

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Medvedev odustao od učešća na ATP turniru u Roterdamu, prvi teniser sveta Novak Đoković moći će malo da predahne do 21. februara, ali onda je pred njima težak zadatak!

ĐOKOVIĆ NEMA LAK ZADATAK: Ovo su SCENARIJI po kojima Novak OSTAJE PRVI nakon februara!

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Novak Đoković

Novak Đoković i Danil Medvedev izgubiće 21. februara bodove sa prošlogodišnjeg Australijan opena, što će smanjiti razliku između njih dvojice na samo 440 poena.

Borba za prvo mesto prema trenutnom stanju stvari odigraće se u nedelji od 21. do 27. februara. Obojica tenisera prijavila su učešće na turnrima iz ATP serije 500. Medvedev će igrati u Akapulku, a Đoković u Dubaiju.

Razlika je u tome što Medvedev ne brani poene iz Akapulka dok Đoković brani svih 500 poena u Dubaiju. To znači da borba oko prvog mesta, nije u potpunosti u Novakovim rukama. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Đoković za početak mora da se plasira u četvrtfinale Dubaija i na taj način osvoji 90 bodova jer u suprotnom nije ni bitno da li bi Rus nešto uradio u Akapulku, već bi automatski nakon brisanja Novakovih bodova zaseo na prvo mesto.

Ostali scenariji podrazumevaju da Đoković ode bar jednu rundu dalje od Medvedeva, osim u slučaju da se Rus plasira u osminu finalu, tada bi Novaku bilo potrebno da stigne do polufinala Dubaija.

Ukoliko Medvedev osvoji Akapulko Đoković nema šanse da ostane na prvom mestu ATP liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading