NADAL KORISTIO NEDOZVOLJENU SUPSTANCU: Sve CRNO na BELO, Rafa se OVIM KLJUKAO

Autor:

Sport

02.02.2022

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal mogao bi da se nađe u velikom problemu.

NADAL KORISTIO NEDOZVOLJENU SUPSTANCU: Sve CRNO na BELO, Rafa se OVIM KLJUKAO

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Na društvenim mrežama pojavio se dokument koji dokazuje da je Nadal u prošlosti koriszio nedozvoljenu supstancu betametazon.

U pitanju je dokument iz 2009. godine, u vreme kad je Rafa imao problema sa povredom ramena.

Na dokumentu se može videti da je Španac dobio medicinsku dozvolu da koristi ovu supstancu u cilju lečenja, jer druge metode nisu davale željene rezultate.

 

 

Predsednik Antidoping agencije Srbije, profesor dr Nenad Dikić, prokomentarisao je slučaj koji je izazvao pravu buru na društvenim mrežama.

Dikić je u razgovoru za Telegraf istakao da u njemu nema ništa sporno.

- U slučaju Rafaela Nadala, radi se o Terapeutskom izuzeću (TUE) koje svaki sportista može i mora da traži i dobije kada metode lečenja, koje su dozvoljene, ne daju rezultate. U ovom slučaju, Nadal je lečio povredu ramena i morao je da uzme kortikosteroidne injekcije, kako bi se bolje zalečio. U pitanju je samo jedna doza od 3 miligrama, tako da nema nikakve sumnje u doping, za šta postoji i validna dokumentacija u vidu Terapeutskog izuzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading