NADAL SVESTAN DA SE ĐOKOVIĆ NEĆE PREDATI: "Zadovoljan sam, ali posao nije gotov..."

Autor:

Sport

01.02.2022

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal zadovoljan je uspehom ostvarenim na Australijan openu!

NADAL SVESTAN DA SE ĐOKOVIĆ NEĆE PREDATI: "Zadovoljan sam, ali posao nije gotov..."

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal, Federer

Rafael Nadal savladao je u finalu Australijan opena Danila Medvedeva i osvojio rekordnu 21. grend slem titulu. On je na taj način izbio na čelo "Velike trojke" po broju grend slem titula s obzirom da se Đoković i Federer nalaze na brojci 20. 

Foto: Tanjug/AP

"Velika trojka"

On je povodom osvajanja titule dao opširan intervjuu za španski "As", u kome se između ostalog dotakao i najvećih rivala, Đokovića i Federera. Siguran je Nadal da posao nije gotov osvajanjem 21. grend slem titule.

- Ono što se dešavalo celog mog života, tenis će se nastaviti. Ne postoji igrač koji je važniji od samo sporta. Nijedan igrač, ni u ženskoj konkurenciji, ni Đoković, ni ja, ni bilo ko drugi, nije važniji od samog sporta. Na kraju, svake godine postoje četiri grend slemova i devet Mastersa 1.000 i drugih turnira. Tako će biti i dalje, bili mi tu ili ne. Sa time će tenis biti u dobrim rukama. Očigledno je, to se ne može sakriti, da smo poslednjih 20 godina živeli u posebnom vremenu. Kada se pogledaju brojke nas trojice, ne samo broj pobeda, već i tolika postojanost, to je nešto što se teško ponavlja... ali tenis će se nastaviti i doći će drugi šampioni - poručio je Nadal.

Objasnio je Nadal šta za njega predstavlja 21. grend slem titula.

- Za mene je to dodavanje još jednog trofeja. Na kraju, nismo gotovi i logično je da 21 nije dovoljan broj da završite kao neko sa najviše grend slem titula u istoriji. Kažem to iskreno i kao što sam rekao na konferenciji za medije i ostajem pri tome. Za mene je doći do broja 21 nešto nezaboravno, a način na koji je to urađen čini ga mnogo posebnim. Nastaviću da radim na svoj način uživajući u tenisu - rekao je Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Malo je falilo da ne vidimo Nadala ove godine u Australiji zbog bolne povrede stopala. Samo dva meseca uoći turnira Rafa nije znao da li će imati priliku da se bori za trofej, što ovu pobedu čini još većom.

- Mislio sam da će možda biti teško da ponovo zaigram. Zato što sam radio a nisam video nikakvu pozitivnu evoluciju u svom stopalu, imao sam mnogo frustriranih dana i teških trenutaka sa timom. Takođe, i kroz razgovore sa porodicom nismo videli poboljšanje. Ali malo po malo stvari su išle nabolje. Morao sam da pokušam da nađem nešto što bi mi omogućilo da igram. U tim trenucima sam osećao mešavinu svega, straha, frustracije, tuge... Na kraju krajeva, volim to što radim, strastven sam za tenis, ali se nikada nisam plašio penzije jer imam dovoljno srećan život i van ovog sporta. Tako da ne bi bila trauma da se to desi. Ali, kada imate iluziju da nastavite i da se svakodnevno trudite kao što sam ja činio tokom svih ovih meseci, imate iluziju da se vratite i osećate kao igrač, profesionalac i takmičar. Za mene je pobeda na turniru bila neverovatna, ali mislim da to što vidim sebe kako se takmičim i kako ponovo igram profesionalni tenis, borim se sa najboljima, čini taj osećaj jednako lepim kao i osvajanje titule - završio je Nadal.

Sledeći grend slem je Rolan Garos na kome Rafa ima najviše uspeha u istorji sa čak 13 osvojenih trofeja!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading