PRVA ISPOVEST ĐOKOVIĆA, OTVORIO DUŠU O TEŠKIM MOMENTIMA: Bio sam na IVICI života i smrti - STRAŠNO!

Autor:

Sport

26.01.2022

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Marko Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića prošao je kroz teške patnje jer je morao da napusti porodični dom izuzetno rano.

PRVA ISPOVEST ĐOKOVIĆA, OTVORIO DUŠU O TEŠKIM MOMENTIMA: Bio sam na IVICI života i smrti - STRAŠNO!

Foto: Starsport

Marko Đoković i NOvak Đoković

Srbin se retko oglašava u medijima, a ovoga puta je otkio detalje životne drame sa kojom se suočio.

- Na teniskom terenu uopšte nisam bio stidljiv, ali van njega, više volim da zaostajem, zaista. Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio mogućnost da biram između studija ili se posvetim igranju tenisa. Odabrao sam drugu opciju i otišao u Valensiju na akademiju, a zatim sam se vratio u Srbiju na nekoliko meseci da bi se, ubrzo nakon toga, nastanio u Nemačkoj - počeo je Marko za španski "Mundo", koji je potom dodao:

Zbog samoće sam „sazreo mnogo brže od ostalih dečaka mojih godina . Posvetiti se tenisu, kao i svakom sportu, uključuje mnogo odricanja. Mnogo stvari morate ostaviti na putu da biste se usredsredili na ono što se dešava na terenu. Oni koji mogu da treniraju u svojim mestima porekla imaju veliku sreću, ostali, poput mene su primorani da vrlo brzo napuste porodicu i prijatelje kako bi proveli život putujući sami s jednog mesta na drugo na planeti. To je, bez sumnje, negativna strana. Ali, s druge strane, vi upoznajete mnoga mesta i mnogo divnih ljudi.

Profimedia

 

Rani odlazak iz doma uslovio je velike patnje Novakovog mlađeg brata.

- Mnogo sam patiio jer sam svu svoju sreću zasnivalo na snu o postizanju uspeha na terenu, a on nije došao. Kao da to nije dovoljno, imao sam sa sobom osobu koja ga je postigla, mog brata Novaka i bio sam opsednut postizanjem istog rezultata.Međutim, rezultati nisu dolazili i osećao sam se svakodnevno nesrećnijim. Može se reći da sam, bukvalno, gubio život. Nisam više mogao izdržati. Bilo je jako loše, ali nisam sebi dozvolio da to pokažem, jer nisam želeo da misle da sam slab. To je, nažalost, sasvim normalno. Mnogo je ljudi koji pate od emocija, ali to kriju jer se stide toga - zaključio je Marko Đoković.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading