NADALA GURAJU DO TITULE NA AO: Korupcioni skandal TRESE Melburn!

Autor:

Sport

25.01.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski teniser Denis Šapovalov nikako ne može da se pomiri sa porazom u četvrtfinalu Australijan Opena. Šapovalov je tokom meča protiv Rafaela Nadala optužio sudiju za korupciju, a pri svome je ostao i nakon eliminacije, mada je donekle ublažio svoj sud.

NADALA GURAJU DO TITULE NA AO: Korupcioni skandal TRESE Melburn!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Pored činjenice da su Rafi tolerisane duge pauze između poena, Kanađanina je iznervirala činjenice da je Špancu dozvoljeno da ode do svlačionice između četvrtog i petog seta, suprotno pravilima.

- Mislim da sam pogrešio kada sam rekao da je korumpiran. Bilo je u afektu, ali stojim iza svojih reči. Nije fer da Rafa toliko odugovlači. Spreman sam da igram i gledam na sat 3, 2, 1, nula i očigledno ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram, a on mi kaže da mu neće dati kaznu za prekoračenje vremena (Nadal šest i po minuta pravio pauzu umesto dozvoljenih pet prim. aut) zato što ja nisam spreman za igru. Smešno mi je kada neko to kaže. Posle četvrtog seta momak odlazi (do svlačionice prim. aut). Za istu stvar prošle godine ja nisam mogao da uzmem pauzu za toalet kada sam tražio lekarski tajm-aut. Gde je granica? Mislim, i dalje ceni šta je Nadal postigao, neverovatan igrač. Ali mora postojati granica, pravila. Frustrirajuće je. Osećaš se kao da nisi ravnopravan. Igraš protiv rivala, sudije. Teško je - u jednom dahu je konstatovao Šapovalov.

 

 

On je ubeđen da je Nadal na svoje ime dobio "popust".

- Sto odsto. Svaki drugi meč koji sam igra, tempo je bio brz jer su sudije poštovale ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao velika pauze, samo se izvlačio. Ne sporim da je mora da uzme medicinski tajm-aut ili šta god. Ali kako možete da uzmete medicinski i imate pauzu za toalet u istoj pauzi. Jednostavno nije izbalansirano - dodao je Denis Šapovalov, koji je potom zaključio:

- Teško je. Fizički se osećam dobro, ali emocionalno... Bezveze je izgubiti. Osećao sam se da ga imam. U trećem, četvrtom, petom setu osećao sam da sam bolji igrač, imao sam više šansi. Imao sam samo jedan loš gem - jasan je Šapovalov.

Podsetimo da će se španski as za finale prvog Grend slema sezone boriti sa boljim iz duela Beretini - Monfis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading