SVE ZBOG NOVAKA: Australijanci se međusobno optužuju!

Autor:

Sport

18.01.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polemika u Australiji, kada su u pitanju dešavanja vezana za najboljeg tenisera sveta, ne jenjava,. Nekda najbolji teniser sveta Džon Njukomb, izneo je svoje viđenje događaja koji su uzdrmali teniski svet, ali se istovremeno uključio i u "sukobe" koji prate ovogodišnji Australija nopen.

SVE ZBOG NOVAKA: Australijanci se međusobno optužuju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prvi čovek Tenis Australije Kreg Tajli bio je apostrofiran kao glavni krivac za sve događaje u prethodnih nešto više od deset dana. Posebno se Tajli prethodnih dana našao na meti Stiva Hila, nekadašnjeg prvog čoveka TA, ali Njukomb staje na stranu aktuelnog rukovodstva Tenis Australije:

- Podržavam Krega sto odsto. Pitam se zašto ljudi koji su plaćeniji od njega u Tenis Australija nisu bili tu da ga podrže. Ovo je više od tenisera, ovo ima veze sa premijerom Australije i premijerom Viktorije, zašto nije podržan - pita se Njukomb.

S druge strane, Njukomb smatra da je u celoj situaciji najodgovorniji Novak.

- Federer i Nadal se nikad ne bi našli u ovoj poziciji. Ovo je za Novaka na kraju bilo ponižavajuće. Tajli je imao težak zadatak da pomiri sve strane, ali o ovoj aferi se neće još dugo pričati. Kad budemo u drugoj nedelji turnira, biće sve to samo stare vesti. Tenis je veći od bilo kog igrača. Donald Bredman je bio i prošao, Bajb Rut je bio i prošao - zaključio je Njukomb.

Jasno je da se australijski tenis našao u prilično komplikovanoj situaciji. Iz samo njima znanih razloga eliminisali su najboljeg tenisera sveta i najtrofejnijeg u istorji njihovog turnira. Koliko god sami ne želeli da priznaju, oni su ti koji su prvenstveno na gubitku, pa samim tim i ne čudi "prebacivanje lopte" i traženje krivca uvek u nekom drugom...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading