ŽAO MI JE NOVAKA! PRIČAMO O NAJBOLJEM SPORTISTI SVIH VREMENA, NE SAMO TENISA: Jasan je bio Zverev!

Autor:

Sport

17.01.2022

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezaobilazno je pitanje o Novaku za sve igrače na ovom Australijan openu, pa tako nije zaobišlo ni Aleksandra Zvereva.

ŽAO MI JE NOVAKA! PRIČAMO O NAJBOLJEM SPORTISTI SVIH VREMENA, NE SAMO TENISA: Jasan je bio Zverev!

Foto: Tanjug/AP

Zverev i Đoković

Mladi Nemac stao je pred novinare nakon pobede u prvom kolu Australijan opena, a njih je najviše zanimalo mišljenje o Novakovoj situaciji.

- Nije bilo lako ni za koga, posebno ne za Novaka. Imao je vizu, pa su mu je otkazali. Onda je pobedio na sudu, trenirao, bio je u svojoj kući ovde,pa je sada morao da se vrati u Srbiju. Za njega je baš teško. Nije lako naći prave reči - rekao je Nemac i dodao:

Po mom mišljenju, da, Australija je propatila dosta, skoro dve godine je zatvorena zemlja. Razumem da su pravila rigorozna, bilo je tako i prošle godine i nisam se tada žalio. Shvatam perspektivu Australijanaca i njihove vlasti, ali smatram da je morala da postoji mnogo bolja komunikacija između predstavnika vlasti. Čim je Đoković došao bilo je očigledno da će nastati problemi.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Smatra Zverev da je sve moglo biti izbegnuto boljom koordinacijom vlasti, i da je cela drama mogla biti izbegnuta.

- Teško je za njega, priča se negativno o jednom od najboljih sportista svih vremena, ne samo teniseru. Trebalo je da bude mnogo jasnije. Trebalo je da odluče ranije, da ga puste u zemlju ili ne. Ako je pravilo da ne mogu da uđu igrači koji nisu vakcinisani onda nije trebalo da mu dozvole da dođe uopšte. Onda ove drame uopšte ne bi bilo. Iz moje perspektive mi je žao Novaka, zbog načina na koji svet priča o njemu - zaključio je Zverev.

U 1. kolu Australijan opena Zverev je savladao zemljaka Danijela Altmajera 7-6(3), 6-1, 7-6(1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading