JAVIO SE ALEKS I ŠOKIRAO JAVNOST: Ne slažem se sa odlukom suda!

Autor: Republika

Sport

17.01.2022

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković deportovan je iz Australije posle 11-dnevne torture, a australijski senator srpskog porekla Aleks Antić istakao je da se ne slaže sa odlukom suda.

JAVIO SE ALEKS I ŠOKIRAO JAVNOST: Ne slažem se sa odlukom suda!

Foto: Profimedia

Novak Đoković napustio je Australiju nakon što je Federalni sud potvrdio odluku ministra Aleksa Houka, da srpskom teniseru ukine vizu i deportuje ga.

Sada se po ovom pitanju Aleks Antić, australijski senator srpskog porekla, koji je najpre odgovorio na pitanje da li je ova odluka doneta zbog izbora koji predstoje u Australiji.

- Ne verujem da ima veze sa izborima. Ono što se dešavalo je da je Novak došao sa shvatanjem da je imao važeću vizu i izuzeće. Izgleda da je ministar onda doneo odluku da je Novak pretnja po Australiju. Ne mislim da ima veze sa izborima, ali ne slažem se sa njegovom odlukom. Mi smo kolege, iz iste stranke smo, ali to ovde nema veze, to je normalno - istakao je Antić.

On je dodao da je čak i pisao ministru Houku, ali da odgovor nije dobio.

- Ja sam pisao ministru, ali nisam dobio odgovor. Da budem pošten, nisam je ni očekivao. Ja sam više želeo da iskažem svoj stav, da Novak ne predstavlja nikakvu pretnju po zdravlje. Razlozi koje su naveli advokati vlade Australije, nisu tačni, da bi Novak pokrenuo antivaksere. Federalni sud je doneo odluku - istakao je senator.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Australijski sentator srpskog porekla Aleks Antić govorio o Novaku Đokoviću

Antić je naglasio i da su tamošnji mediji dočekali Novaka na nož.

- Naši mediji su postali vrlo neprijateljski okrenuti Novaku, odlučili su da se ustreme na njega, da ga satanizuju. Mislim da Australijanci vole Novaka, ali atmosfera je mnogo drugačija nego pre dve godine. Australijanci se bespotrebno plaše onoga što se dešava jer Novak nije pretnja. I to ne misle samo ljudi koji su srpskog porekla kao ja, nego moje mnoge kolege političari - istakao je australijski senator srpskog porekla i dodao:

- Imamo dve stvari. Prva je da prvobitna odluka suda se tiče drugog pitanja, da li je viza trebalo da bude ukinuta. Ovde su drugačija ovlašćenja, naši sudovi su proučili to pitanje. Sud nije ulazio u odluke ministra. Na kraju se radi o tome da je Ministar bio zabrinut da je Novak mogao da okupi antivaksere. Ja se sa tim ne skažem - zaključio je Aleks Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nedja

17.01.2022 09:40

Samo Novak im pretnja a preko 30 nevakcinisanih nisu pretnja.

Ranko

17.01.2022 09:41

Novak je 2 puta preležao koronu i sada je ZDRAV. Stvorio je jak imunitet. Bolje da Novak zdrav učestvuje na turniru nego Kirjos i Nadal koji su pozitivni na koronu (Ne znam da li su vakcinisani).

Маркони

17.01.2022 09:55

Ма каква претња мајмуни једни...Ви сте претња са вашим ставовима

Odgovori 16 0